De vrouw (r.) die verdacht wordt van diverse gevallen van zakkenrollerij (beeld: politie LDVB).
De vrouw (r.) die verdacht wordt van diverse gevallen van zakkenrollerij (beeld: politie LDVB).

Vrouw gezocht voor zakkenrollerij

Actueel 516 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De politie is op zoek naar een zakkenrolster die enkele malen haar slag zou hebben geslagen in Leidschendam en Voorburg.

De verdachte in deze zaak is in diverse winkels op zoek naar mogelijke slachtoffers die hun mobiele telefoon gebruiken en daarna in hun jaszak opbergen. Door vervolgens 'per ongeluk' tegen deze persoon aan te botsen, lukt het om de telefoon uit de jas van het slachtoffer te pakken. Op vrijdag 27 januari loopt de verdachte in een supermarkt in Voorburg en slaat ze toe als het slachtoffer een product van een hoge plank wil pakken. Ze steekt haar hand in de jaszak van het slachtoffer en pakt de telefoon. Hierna verdwijnt ze snel langs de kassa's en verlaat ze, zonder iets af te rekenen, de supermarkt.

Precies hetzelfde doet ze een paar dagen later op 30 januari in een supermarkt in winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. Hier heeft een vrouw net een foto gemaakt van een product, waarna ze haar telefoon wegstopt. Even later komt de vrouw erachter dat haar telefoon gestolen is. Op de camerabeelden zien we dezelfde vrouw in beeld. Ze wordt ook verdacht van eenzelfde soort diefstal op 10 februari bij een kledingwinkel aan de Koningin Julianalaan in Voorburg. Hier pakte ze lukraak wat kleding, botste weer 'per ongeluk' tegen het slachtoffer aan en pakte de telefoon uit de jaszak terwijl ze de kleding gebruikte om haar actie af te schermen.

De vrouw is circa 40 -55 jaar oud, zij is ongeveer 1.68m lang en heeft een normaal postuur. Zij heeft een blanke huidskleur en haar gezicht lijkt iets Oost-Europees te hebben. Zij heeft donkerkleurig haar tot halverwege haar nek en een scheiding in het midden. Zij was gekleed in een groenkleurige driekwart jas, gemaakt van vermoedelijk een synthetische stof. De jas heeft horizontaal gestikte banen en een opstaande kraag. De jas lijkt een ritssluiting te hebben van onder tot in de kraag. De jas heeft steekzakken op beide heupen. Zij was gekleed in een zwarte rok die over de knie valt en zwarte laarzen tot halverwege de kuiten met vermoedelijk platte zolen.

Herkent u de vrouw of heeft u meer informatie over deze diefstallen? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant