De getalenteerde 13-jarige violiste Luna van Leeuwen (foto: pr).
De getalenteerde 13-jarige violiste Luna van Leeuwen (foto: pr).

30e Lions concert wederom groot succes

Actueel 482 keer gelezen

Voorburg - Ieder jaar organiseert Lions Club Voorburg een concert in de Oude Kerk van Voorburg. En elk jaar komt de opbrengst van dit concert ten goede aan een goed doel. Dit jaar was een jubileumjaar. Het in Voorburg inmiddels bekende concert werd afgelopen vrijdag voor de 30e keer gehouden. Een recordopbrengst werd verdeeld onder de Stichting Het Vergeten kind en het Prinses Christina Concours.

Al dertig jaar organiseert Lions Club Voorburg het inmiddels befaamde concert. Al vele klinkende namen zijn in deze dertig jaar voorbijgekomen zoals Wibi Soerjadi, Ronald Brautigam, Louis van Dijk, Miranda van Kralingen en Laura Fygi. Lions Club Voorburg werkt in de laatste jaren met het thema "Naar een kansrijke jeugd". Daarmee worden alle uit te voeren projecten gericht op de jeugd. En zo dus ook dit klassieke concert. Gekozen is voor jonge winnaars van het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek. Florianne Remme (Cello – 17 jaar), Manuel Sanguino (Piano – 19 jaar), Luna van Leeuwen (Viool – 13 jaar) en Andrea Vasi (Piano - 28 jaar) speelden werken van Bach, Czerny, van Beethoven, de Falla, Grieg, Mozart, Gershwin en Schumann.

"Deze jonge musici zijn geweldig getalenteerd. Ze zijn al heel vroeg begonnen met muziek en vaak al rond hun zevende of achtste jaar toegelaten tot de Jong Talent klas van het conservatorium in Den Haag, Amsterdam of Groningen" aldus Feyo Sickinghe, directeur van het Prinses Christina Concours. In de afgelopen jaren hebben deze jongeren al vele prestigieuze prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Sickinghe: "Het talent is er, maar cruciaal is podiumervaring. Daarom zijn wij blij met deze initiatieven, waardoor onze jongeren leren om zich te presenteren en te spelen voor publiek. En mede met de donatie van Lions Club Voorburg van € 2.500 kunnen wij onze talenten hierin optimaal ondersteunen en begeleiden".

In de pauze reikte Ronnie Wolff, president van Lions Club Voorburg een cheque van € 10.000 uit aan Chablis Platenburg van Stichting Het Vergeten Kind. Deze landelijke Stichting, opgericht door actrice en zangeres Guusje Nederhorst, zet zich in voor kinderen, die door allerlei problematieken niet 'gewoon' thuis kunnen opgroeien. Platenburg: "Omdat deze kinderen in opvangcentra door het gehele land verblijven, soms zelfs op geheime locaties om hun veiligheid te garanderen, hoor je ze niet en zie je ze niet. Juist daarom wordt deze groep kinderen zo gemakkelijk vergeten". Beide bijzondere organisaties passen goed in het thema van Lions Club Voorburg. Wolff: "Met de opbrengst van dit concert ondersteunen wij in breed opzicht de kansen van jongeren".

In een overvolle kerk genoten de aanwezigen zichtbaar van de muzikale prestaties. Met een langdurige staande ovatie en bloemen bracht het Voorburgse publiek dank en waardering uit aan deze jeugdige talenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant