Dave Fisser (foto: pr).
Dave Fisser (foto: pr).
WIE IS

Wie is..Dave Fisser?

Actueel 2.865 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Dave Fisser is een echte 'Leidschendam-Voorburger': "Ik ben opgegroeid in Leidschendam, maar ben alweer een tijdje woonachtig in de Herenstraat in Voorburg", vertelt hij. Hij voetbalde zowel bij RKAVV als de toenmalige Voorburgse club Devjo. Hij zat op het St. Maartenscollege.

Dave (41) is al vanaf zijn 17e actief in de muziek als zanger/pianist. Hij maakte o.a. deel uit van de coverbands De Knappe Mannenband en De Rockenjagers. In 2008 ontstond Captain Midnight's Piano Party toen Dave gevraagd werd om solo een feestavond van voetbalclub Quick in Den Haag muzikaal op te komen luisteren. Het werd een groot feest en zo ontstond de solo act van Fisser.

De act is ook te boeken met een live band met zangeressen en blazers en heet dan Captain Midnight XL. Deze band mag intussen diverse bekende artiesten bij live optredens begeleiden, zoals Xander de Buisonjé, Berget Lewis en Shirma Rouse. Captain Midnight groeide uit tot een act met een overvolle agenda. Afgelopen jaar heeft Dave wel zo'n 100 keer op het podium gestaan, schat hij in, waarvan ongeveer de helft solo en de helft met de band. "Je kunt ons eigenlijk wel vinden op alle grote regionale evenementen", laat hij weten.

Doordat Fisser zo vaak geboekt werd, bereikten hem steeds meer verzoeken om ook (zelf) te zorgen voor licht, geluid, tenten, een podium en aggregaten, tot vergunningen aan toe. Daarom is hij een evenementenbureau gestart dat dit soort zaken ook kan regelen. Daaruit voortvloeiend is Fisser zich tevens actief gaan bezighouden met het organiseren van evenementen in Leidschendam-Voorburg. "Vlietpop stopte ermee, de Koepelconcerten in Park Vreugd en Rust hielden ermee op en de Vlietdagen dreigden ook ten einde te komen", vertelt hij. "Dan kun je dus twee dingen doen; of je gaat zitten klagen, of je stroopt zelf de mouwen op." Hij koos voor het tweede. Hij richtte de Stichting Leidschendam-Voorburg in Beweging op, met als doel inwoners actief te laten deelnemen aan haar evenementen en de gemeente van haar beste kant te laten zien door de organisatie van laagdrempelige culturele en sociaal-maatschappelijke evenementen.

Zo was A Walk in the Park in park Vreugd en Rust in Voorburg een idee van Fisser en is dit evenement grotendeels door hem, in samenwerking met andere ondernemers, organisaties en partners opgezet. "De eerste keer verregende volledig, maar de tweede keer was al een stuk beter en onlangs was natuurlijk een doorslaand succes met stralend weer en een ongelofelijk goede opkomst." De meezingbrunch voor senioren noem hij als een voorbeeld van hoe zakelijk en cultureel kan worden gekoppeld aan een sociale activiteit.

Ook organiseert de stichting het Festival Unlimited een festival voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit vond afgelopen jaar voor het eerst plaats in de sporthal van RKAVV aan de Kastelenring in Leidschendam. Komend jaar wordt dit evenement, dat van 9 t/m 11 februari plaatsvindt, gecombineerd met het sportgala (het uitreiken van de sportprijzen Leidschendam-Voorburg) op vrijdagavond, een activiteit op de zaterdagavond en het Festival Unlimited als afsluiting.

Tijdens de Vlietdagen organiseert de stichting de Kids Heroes Fun Cruise, een vrolijke botenparade waar kinderen hun grote helden in levende lijve kunnen langs zien varen en kunnen ontmoeten op de kades. Daarnaast verzorgt Fisser, samen met Cock van Rijn, tijdens de Vlietdagen de programmering van het podium aan de sluis. Op Koningsdag verzorgt hij overigens ook de programmering op het podium bij Bernard aan de Oude Haven in Voorburg. Voor hem trouwens een peulenschil, want hij heeft zelf een boekingskantoor voor het vastleggen van artiesten voor activiteiten en evenementen: artiestenservice.nl.

De altijd drukke Captain Midnight beëindigt het gesprek om even later weer naar Spanje af te reizen voor enkele optredens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant