Daan met zijn bootje en de duiker van de brandweer die het vaartuigje voor hem bevrijdde.
Daan met zijn bootje en de duiker van de brandweer die het vaartuigje voor hem bevrijdde.

Brandweer bevrijdt bootje van Daan (8)

Actueel 518 keer gelezen

Leidschenveen - Vaak rukken brandweerduikers uit naar levensbedreigende incidenten of worden zij ingeschakeld voor een zoekactie als er ergens een verlaten kinderfietsje langs de waterkant is gevonden. Vorige week kreeg de brandweer echter een heel ander verzoek voor hulp.

Een achtjarige jongen had voor zijn rapport en de vakantie een afstandsbedienbaar bootje gekregen. Zondag aan het eind van de middag was het bootje helaas vast komen te zitten onder de betonnen fundering van een brug in de wijk Leidschenveen. Er was al geprobeerd om hem zwemmend via het water te pakken te krijgen, maar helaas lukte dit niet. Dikke tranen dus bij Daan.

Nu was het natuurlijk niet levensbedreigend, maar wel een hoop verdriet voor een achtjarige. Door een oefening te combineren met de locatie kon door de brandweer echter aan het verzoek om hulp worden voldaan. Toen de brandweer met de duikers ter plaatse kwam, werd het vaartuigje al snel gelokaliseerd en kon de 'kleine hulpverlening beknelling bootje' binnen een half uurtje met succes afgerond worden.

Waarmee een kleine jongen weer heel gelukkig gemaakt werd. "Weg tranen!", aldus moeder Martina de Zwart. "We vinden het helemaal super dat de brandweer dit voor onze zoon gedaan heeft. Wat een behulpzame brandweermannen."

Later werden zij dan ook aan de kazerne nog verrast met gebak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant