Meeuwen belagen niet alleen afvalzakken die zij openscheuren, maar ook op mensen met boodschappen (foto: Sjors Huiskes).
Meeuwen belagen niet alleen afvalzakken die zij openscheuren, maar ook op mensen met boodschappen (foto: Sjors Huiskes).

Overlast door zwerfafval en aanvallende meeuwen

Actueel 386 keer gelezen

Voorburg - In de Herenstraat en Franse Kerkstraat worden mensen soms aangevallen door meeuwen die proberen voedsel te pikken uit boodschappentassen. Ook op straat een broodje of snack eten is niet geheel zonder gevaar omdat de vogels brutaal genoeg zijn om iets uit je handen te pikken.

Deels is dit het gevolg van zwerfafval, waar de meeuwen op afkomen. Hoewel horecabedrijven in het bezit dienen te zijn van afvalcontainers, is dit niet altijd het geval of blijken deze vaak te klein voor de hoeveelheid afval die wordt aangeboden. Het gevolg is veel losse afvalzakken op straat. Meeuwen pikken deze zakken kapot en er zijn zelfs al eekhoorntjes gesignaleerd die (op rustige momenten) zaken van hun gading komen ophalen om elders op te peuzelen.

Door het vele afval op de grond is de weg voor mensen met een rollator soms bijna onbegaanbaar. "Ik ben er zelfs een keertje door gevallen", vertelt Sjors Huiskes uit de Voorhofstraat. Hij loopt regelmatig door de Herenstraat en omgeving om zijn boodschappen te doen. "Maar ik durf bijna niet meer omdat ik word aangevallen door de meeuwen die proberen dingen te pikken uit mijn boodschappentas. Ik ben er gewoon angstig van geworden. Kan de gemeente daar niet eens wat aan doen? Ik heb er wel over gebeld, maar tot dusverre blijft het een zooitje en komen de meeuwen daar op af", aldus Huiskes.

Uit de krant