Artist impression van de nieuwe woonzorglocatie Marienpark in Leidschendam.
Artist impression van de nieuwe woonzorglocatie Marienpark in Leidschendam.

Wachtlijst voor nieuw Mariënpark

Actueel 1.174 keer gelezen

Leidschendam - Florence maakte onlangs bekend dat de bouw van Mariënpark, een nieuwe woonzorglocatie, in Leidschendam gaat beginnen. Na de bekendmaking van dat nieuws is onmiddellijk gebleken dat er grote belangstelling is voor de nieuwe woonzorglocatie. Zoveel, dat Florence besloten heeft een belangstellingslijst op te stellen.

Dat Florence met de bouw van Mariënpark in Leidschendam aan een vraag voldoet, wordt duidelijk door het grote aantal telefoontjes dat bij de zorgorganisatie binnenkomt sinds de bekendmaking van de startwerkzaamheden van Mariënpark. Mensen willen weten of ze zich kunnen inschrijven voor een van de appartementen. Pas onlangs zijn echter officieel de handtekeningen gezet voor de start van de bouw. De realisatie van Mariënpark duurt nog zeker 1,5 jaar. Een plek reserveren gaat om die reden niet.

Florence heeft wel besloten een belangstellingslijst op te stellen, zodat na de afronding van de bouwwerkzaamheden iedereen een eerlijke kans krijgt om in aanmerking te komen voor een plek in Mariënpark. Overigens komt neb alleen voor een zorgappartement in aanmerking als u een Zorg Zwaarte Pakket vanaf 5 heeft mét behandeling. De toewijzing van de koop- en huurwoningen verloopt via Blauwhoed.

De nieuwe locatie Mariënpark bestaat straks uit eengezinswoningen, koop- en huurappartementen in de vrije sector en 74 zorgappartementen. Daarnaast worden vanuit de locatie Mariënpark faciliteiten geboden zoals een dag- en ontmoetingscentrum, alarmering, allerlei vormen van thuiszorg waardoor er garant kan worden gestaan voor zorg dichtbij huis.

De locatie gaat diverse mogelijkheden bieden voor mensen met een lichte tot zware zorgvraag. De nieuwe locatie krijgt daarnaast een wijkgerichte functie zodat mensen die langer zelfstandig thuis wonen, op die manier de gezelligheid en ondersteuning kunnen opzoeken. Het is de bedoeling dat Mariënpark de onderlinge ontmoeting tussen bewoner en wijkbewoner gaat stimuleren.

Naar verwachting worden de bouwwerkzaamheden in het vierde kwartaal 2018 afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant