Cock van Rijn is inmiddels in training, want hij wil niet als laatste binnen komen aan de finish (foto: Facebook).
Cock van Rijn is inmiddels in training, want hij wil niet als laatste binnen komen aan de finish (foto: Facebook).

Burgemeester en ondernemers in teamtijdrit

Actueel 519 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ook de burgemeester en enkele ondernemers uit Leidschendam-Voorburg doen op 8 augustus mee aan de teamtijdrit van de BinckBank Tour.

Ondernemer Cock van Rijn (bestuurslid van het Ondernemersfonds Leidschendam Centrum) heeft samen met John W. Nihot (voorzitter van ondernemersfonds Oud Voorburg) tijdens de Binck Bank Tour een teamtijdrit kunnen regelen tussen de ondernemersfondsen van Leidschendam en Voorburg. Vlak voor de start van de echte wielerhelden zoals Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Andre Greipel, Peter Sagan en vele anderen zullen zij het parcours afleggen. Dat doen zij op een speciale manier; de twee ploegen starten gelijktijdig en strijden tegen elkaar.

Beide ploegen hebben aansprekende namen in hun midden, zoals bij de ploeg uit Leidschendam o.a. Erik Tas en George Longhitano (van de restaurants Bij Erik en Bistro nr. 11), Jean Scholten (Slagerij Piet Scholten), Cock van Rijn (Van Rijn Culinair) zelf en burgemeester Klaas Tigelaar. Bij de ploeg uit Voorburg doen onder andere politiek verslaggever Frits Wester en Sybrand van Haersma Buma, CDA -fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Allen zijn intussen (hopelijk) in training. "De laatste keer dat ik gefietst heb was de beklimming van de Mont Ventoux voor het goede doel, jaren geleden", vertelt Van Rijn. "Dus nog even keihard trainen want ik wil natuurlijk niet als laatste aankomen."

Het tijdstip dat voor dit duel is ingepast, is rond 11:30 uur, direct na de TeamTijdrit. Het tijdstip kan nog enigszins wijzigen, afhankelijk van het verloop van de TeamTijdrit. De beide ploegen zullen vanaf de start op het Stationsplein het complete parcours afwerken. "Het belooft een spannende strijd te worden, want de belangen zijn natuurlijk gigantisch", lacht Van Rijn. Hoofdsponsor van de ploeg uit Leidschendam is Dennis Brand, van Bike Totaal Thijs Brand van de Damlaan, die de ploeg uit Leidschendam zal voorzien van mooie wielershirts.

Inschrijven kan alleen online, nog t/m vrijdag 4 augustus.via www.binckbanktour.nl/teamtijdrit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant