In vieze kooien werden vervuilde en verwaarloosde dieren aangetroffen (foto: Politie Eenheid Den Haag).
In vieze kooien werden vervuilde en verwaarloosde dieren aangetroffen (foto: Politie Eenheid Den Haag).

Verwaarloosde dieren aangetroffen bij handelaar

Actueel 617 keer gelezen

Leidschendam - Op grond van een melding via 114 is een dierenagent van de politie samen met een inspecteur van de landelijke inspectiedienst vorige week op pad geweest in Leidschendam. Het bericht was dat er in Leidschendam katten gefokt zouden worden en de melder maakte zich zorgen over de katten en over de huisvesting.

Bij binnenkomst op het bewuste adres kwamen werd de vrouw des huizes aangesproken. In het pand bleken zich diverse katten en kittens in caviakooien te bevinden, zonder eten en drinken. Een van de katten mankeerde wat aan haar oog.

Verderop werden diverse honden aangetroffen in caviakooien. Deze kooien waren vies, zaten onder de urine en ook deze dieren zaten zonder eten en drinken. Achter een deur werden nog meer dierengeluiden gehoord. In een donkere stal bleken werden nog meer kittens en katten in caviakooien aangetroffen. In een aantal vieze benches bevonden zich meerdere honden.

Na overleg met de officier van justitie zijn alle dieren strafrechtelijk in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt. Wat betreft de handel zullen bestuursrechtelijke stappen ondernomen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant