Grote namen nemen deel aan de tijdrit in Leidschendam-Voorburg (stockfoto).
Grote namen nemen deel aan de tijdrit in Leidschendam-Voorburg (stockfoto).

Definitieve deelnemerslijst BinckBank Tour bekend

Actueel 1.640 keer gelezen

Voorburg - Op dinsdag 8 augustus zijn alle (wieler)ogen gericht op Leidschendam-Voorburg. Dan vindt de BinckBank Tour Tijdrit plaats met start en finish in Voorburg en een parcours dat door Leidschendam en Voorburg voert.  Golazo, de organisatie van het evenement, heeft de definitieve deelnemerslijst bekend gemaakt.  

Grote namen zijn van de partij: Van Avermaet, Gilbert, Lampaert, Dumoulin,  Sagan, Terpstra, Wellens, Boom, Vanmarcke,  Keukeleire, Groenewegen, Greipel, Van Poppel, Martin,  Bodnar,  Andersen, Gallopin en Langeveld.  De Tijdrit start om 13.29 uur. Start en finish zijn in het Huygenskwartier Voorburg. Het 9 km lange parcours gaat door de twee historische winkelkernen, langs mooie parken en de Vliet en komt via het sluisgebied in Leidschendam weer terug in het Huygenskwartier Voorburg. Het evenement duurt de hele dag en biedt (sportieve) activiteiten voor iedereen.

Teamtijdrit
Om 10:15 uur start de teamtijdrit op hetzelfde verkeersvrije parcours als de professionals. 75 teams doen mee, waaronder teams van Toerclub de Tol, medewerkers van de gemeente en ook de ondernemersfondsen Oud-Voorburg en Leidschendam-centrum. 

KidsRide
Om 11:35 uur start de KidsRide. Ruim 45 kinderen in de leeftijdscategorie 7 tot 12 jaar fietsen samen met oud-wielrenners Maarten Tjallingii en Eddy Planckaert op een verkort gedeelte van het parcours. Inschrijven is nog mogelijk tot op de dag zelf. 

Bereikbaarheid
Vanwege de veiligheid gelden er in het gebied rond het parcours maatregelen voor bereikbaarheid en parkeren. Kom bij voorkeur per openbaar vervoer of met de fiets. De Randstadrail stopt langs het parcours. Buslijnen 23, 26, 28 45 en 46 rijden op 8 augustus een aangepaste route. Start en finish zijn nabij NS-station Voorburg. Parkeermogelijkheden zijn zeer beperkt. Komt u wel met de auto, dan kunt u parkeren bij het voetbalstadion van ADO Den Haag op P3. Pendelbussen brengen u naar Sportpark Westvliet.

Wilt u meer weten, kijk dan www.lv.nl/binckbanktour. Daar vindt u een interactieve kaart, een overzicht van alle oversteekplaatsen en het volledige programma. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant