Het nieuwe Waterspoorpark Nicolaas Beetslaan (foto: gemeente LDVB).
Het nieuwe Waterspoorpark Nicolaas Beetslaan (foto: gemeente LDVB).

Project Waterspoorpark Nicolaas Beetslaan afgerond

Actueel 542 keer gelezen

Voorburg - Onlangs is het Waterspoorpark aan de Nicolaas Beetslaan samen met de eerste fase van de vernieuwing van Park 't Loo gereedgekomen.

Hiermee hebben de gemeente en het Hoogheemraadschap van Delfland een sleutelproject afgerond uit het Waterplan 2007-2015 en het Uitvoeringsprogramma Groenstructuurplan 2012, namelijk een aantrekkelijk park met volop recreatiemogelijkheden waarmee wateroverlast kan worden voorkomen.

Het Waterspoorpark, een verlenging van Park 't Loo, geeft een impuls aan de natuurbeleving in het omringende (stedelijke) landschap. Dankzij de grote waterpartijen draagt het park bij aan een klimaatbestendige omgeving. Natuurvriendelijke oevers zorgen voor meer ecologische kwaliteit.

Park 't Loo kreeg een nieuwe uitzichtheuvel. Op de top kun je ervaren wat je hier 300 jaar geleden zag; infopanelen belichten de cultuurhistorische waarde van deze plek. Tot slot heeft de tuindersvereniging ATV in park 't Loo onderdak gekregen.

De afronding van het project wordt op zaterdag 2 september, in samenwerking met Fenomeen Bovenveen, gevierd met een sportief feest voor jong en oud. Eerst is er om 12.00 uur een inloop bij Tuindersvereniging ATV, tussen de Nicolaas Beetslaan en de Bruijnings Ingenhoeslaan. Om 13.00 uur wordt op het uitzichtpunt de openingshandeling verricht, waarna. Vervolgens is er een hapje bij de moestuinvereniging en is de start van de Challenge Run en andere (sportieve) activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant