Het echtpaar Hofland-Lindhout zoals de meeste mensen in Leidschendam zich het bruidspaar zullen herinneren (familiefoto).
Het echtpaar Hofland-Lindhout zoals de meeste mensen in Leidschendam zich het bruidspaar zullen herinneren (familiefoto).

Briljanten bruidspaar Hofland-Lindhout

Actueel 512 keer gelezen

Leidschendam-Leidschenveen - Het uit Leidschendam afkomstige echtpaar Hofland-Lindhout viert binnenkort hun briljanten huwelijk. De heer Cor Hofland (96) en mw. Stien Hofland-Lindhout (93) trouwden namelijk 65 jaar geleden op 17 september 1952.

Terwijl mw. Hofland in den Haag zorgde dat er wat centjes verdiend werden voor de inrichting van een woning, verhuisde Cor Hofland naar het zuiden om daar in de kolenmijnen te werken en zodoende woonruimte te krijgen, hetgeen in het westen onmogelijk was. Maar ook in het zuiden kwam hun wens voor een eigen huis niet uit. En daarom kwam hij weer terug naar den Haag alwaar zij beiden woonruimte kregen op een zolderverdieping in de Ravensteynstraat. In de kolen voelde hij zich thuis en daarom ging hij werken bij kolenhandel Excelsior op de Loosduinseweg.

PTT en RKAVV
Tijdens die periode werd hij lid van de voetbalclub Paraat waar hij jarenlang onder de lat stond en het scheidsrechteren er als hobby bij deed. Zijn vrouw, die ook een liefhebber van de voetbalsport was, ging bij Paraat vrijwilligerswerk doen. Omdat de kolenhandel langzamerhand tot het verleden ging behoren door de komst van het aardgas, vond Hofland gelukkig werk bij de toenmalige PTT aan de Westvlietweg in Leidschendam. Inmiddels had hij samen met zijn vrouw geld gespaard en dat was maar goed ook. Mede dankzij de grootscheepse renovatie van de Haagse Schilderswijk zij kregen zo'n 40 jaar geleden een woning in de Prins Johan Willem Frisolaan te Leidschendam toegewezen. Daar kregen zij in de loop der jaren regelmatig familie en vrienden op bezoek. Hier in Leidschendam kwam de voetbalclub RKAVV in beeld en daar hebben zij beiden ook veel werk voor gedaan. Zo was hij scheidsrechter en zijn vrouw deed het kantinewerk.

Rustoord
Eind 2015 begin 2016 begonnen beide wat te kwakkelen met hun gezondheid en bleek dat zij niet meer in hun woning konden blijven. Zijn zus en haar man hebben ervoor gezorgd dat zij in het (van oorsprong Voorburgse maar naar Leidschenveen verhuisde) Woonzorgcentrum Rustoord werden gehuisvest. En, na zo'n 18 maanden, zijn ze gelukkig op hun driekamerappartement in Rustoord. Zij proberen daar aan alle activiteiten deel te nemen en nog regelmatig mag hij zijn favoriete nummer 'Droomland' ten gehore brengen.

Op zaterdag 16 september wordt de trouwdatum gevierd in een klein gezelschap in het naastgelegen Verzorgingshuis Leilinde te Leidschenveen. Gezien de leeftijd van beiden is er nog maar een kleine familie- en vriendenkring. Maar hopelijk komen velen op deze zaterdag 16 september nog een toost uitbrengen komen op het briljanten bruidspaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant