De Nieuwstraat wordt rechtdoor getrokken en de uitstulping met parkeerplaatsen verdwijnt (foto: Dick Janssen).
De Nieuwstraat wordt rechtdoor getrokken en de uitstulping met parkeerplaatsen verdwijnt (foto: Dick Janssen).

Knik in Nieuwstraat wordt rechtdoor getrokken

Actueel 1.170 keer gelezen

Leidschendam - De aansluiting van de Damhouderstraat op de Nieuwstraat in Leidschendam verandert. De Nieuwstraat wordt hier rechtdoor getrokken; de uitstulping met parkeerplaatsen verdwijnt. Omwonenden hadden hier tijdens een inloopavond nadrukkelijk om gevraagd.

In de gepresenteerde plannen voor het groot onderhoud van deze wegen was deze 'knik' in de Nieuwstraat gehandhaafd. Om aan de wens van de bewoners tegemoet te komen is een alternatief ontwikkeld. Het alternatieve ontwerp geeft de Nieuwstraat meer de functie van doorgaande weg. De Damhouderstraat wordt met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur een minder aantrekkelijke route. De verkeerssituatie wordt veiliger en duidelijker; fietsers krijgen uit alle richtingen een eigen baan op het wegdek.

Parkeerplaatsen
De parkeerplaatsen die vervallen komen vrijwel allemaal op een andere plek terug. Dit is een van de maatregelen om de verkeersdruk over de Vlietbruggen te ontlasten. Het college van B&W heeft met het alternatief ingestemd. Het groot onderhoud van de Nieuwstraat, Damhouderstraat en een stukje Venestraat vindt begin 2018 plaats. Het omvat vervanging van een deel van de riolering, het asfalt en de bestrating, herinrichting van de wegen en het planten van nieuwe bomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant