Boerderij Akkerlust in 1914 (foto: familie Van  Boheemen).
Boerderij Akkerlust in 1914 (foto: familie Van Boheemen).

Tweede druk 'De Stompwijkse Knip' uitgebracht

Actueel 300 keer gelezen

Stompwijk - Het is op 9 september weer Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de achtergrond van de vele historische gebouwen en de verhalen achter ons eeuwenoude erfgoed. Wethouder Bianca Bremer zal op deze dag, middels het openen van de Zouaven tentoonstelling om 10.00 uur in bijzijn van de Stichting Oud Stompwijk, in de Laurentiuskerk het officiële startsein geven.

De wethouder zal vervolgens haar weg vervolgen, om zo rond 11.00 uur aanwezig te zijn bij boerderij Akkerlust. Coby van Boheemen zal de wethouder Bianca Bremer bij deze gelegenheid het eerste exemplaar van de 2e druk van het boek 'De Stompwijkse Knip. Akkerlust en haar buurtgenoten' overhandigen.

Familiegeschiedenis
De auteurs Peter van Boheemen en Frans Jansen nemen u met dit 268 pagina's tellende naslagwerk mee in de historie van de familiegeschiedenis van boerderij Akkerlust en haar voormalige bewoners. En laten u zo op een bijzonder manier kennis maken met de eeuwenoude geschiedenis van het omliggend landschap.

In het eeuwenoude landschap, begint na het droogmaken van de omliggende veenpolders, voor de bewoners van de bouwmanswoning Akkerlust een nieuwe toekomst. Niet alleen de strijd tegen het water, maar ook de strijd om het bestaan vormde zo een onderdeel van het dagelijks leven op de boerderij.

Open dag
Het boek biedt een schitterend overzicht van 250 jaar familiegeschiedenis, waarbij de volgende generatie klaar staat voor de toekomst. Tussen 10.30 uur en 15.00 uur bent u van harte welkom op de Open dag bij boerderij Akkerlust aan de Stompwijkseweg 55a. Het boek is daar en in de St. Laurentiuskerk te Stompwijk te koop voor 25 euro.

Wegens het ontbreken van een pinmogelijkheid, moet het boek contant betaald worden. Wilt u het boek reserveren, neemt u dan even contact op met Coby van Boheemen via info@hotelboerderij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant