Ballroomdansen in wijkgebouw De Blauwe Tram in Leidschendam is een groot succes (foto: SenW).
Ballroomdansen in wijkgebouw De Blauwe Tram in Leidschendam is een groot succes (foto: SenW).

DansDrift in De Blauwe Tram

Actueel 949 keer gelezen

Leidschendam - DansDrift is de nieuwe naam van de seniorendansclub in Leidschendam-Voorburg. Wekelijks komen dansliefhebbers van 55 jaar en ouder bij elkaar om lekker te swingen en te dansen. Vanaf vrijdag 8 september is er iedere tweede vrijdag van de maand een Open Dansmiddag 55+ in de Blauwe Tram in Leidschendam.

Vorig jaar startte Sport en Welzijn (SenW) met ballroomdansen voor senioren. Iedere dinsdag wordt de bokszaal bij SenW op de Dobbelaan omgetoverd tot ballroomzaal, waar dertig tot veertig 50-plussers de Engelse wals en de foxtrot oefenen. De lessen worden gegeven door dansdocente Agnes van der Drift. Gezorgd wordt voor swingende muziek en waar nodig worden handige tips en tricks gegeven. Door het succes van dit dansproject is er in De Blauwe Tram een danslocatie bij gekomen. Hierdoor kunnen nog meer mensen meedoen met DansDrift, ballroomdansen voor 55+.

Voor veel deelnemers is het ballroomdansen inmiddels vaste prik. De groep die iedere week komt dansen is trouw. Marieke van Zutphen, cultuurcoach bij SenW, is blij met het succes van de dansmiddagen, die gratis toegankelijk zijn. Van Zutphen: "Het mooie vind ik dat het oorspronkelijke idee van ballroomdansen voor senioren afkomstig is van een wijkbewoner uit De Heuvel. Als SenW hebben we zijn idee gefaciliteerd door ruimte beschikbaar te stellen en te helpen met de PR. Hierna was het een kwestie van mond-tot-mondreclame om de dansmiddag op de Dobbelaan gevuld te krijgen."

Na het succes van de eerste DansDrift-middag op de Dobbelaan was het even afwachten of er bij De Blauwe Tram net zo'n grote toeloop zou zijn. En ja hoor, ook in het gebouw van wijkvereniging De Blauwe Tram loopt het storm. "Vorige week zijn we gestart met de beginnerslessen en er waren meer dan veertig dansers!" vertelt Van Zutphen enthousiast. "Super om te zien dat dansen zo populair is onder senioren. Dansen maakt fitter, maar het is ook heel gezellig om na afloop samen een drankje te doen en te kletsen. Met de Open Dansmiddagen op vrijdagmiddag kunnen mensen een dansje wagen en zo zelf ontdekken hoe fijn en ontspannend dansen is. En het leuke is: ervaring is niet nodig!" Dansen heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Daarnaast is dansen leuk en gezellig om te doen en blijf je er lekker fit bij.

De Open Dansmiddagen vinden plaats bij wijkvereniging De Blauwe Tram, Oude Trambaan 51, Leidschendam. Tijd: elke 2e vrijdag van de maand van 14.00-16.00 uur. Data: 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december. Ouderen die alleen een kijkje willen nemen, zijn ook van harte welkom. Danservaring is niet nodig. De toegang is gratis. Meer informatie: jumbojetje@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant