Het optreden van Mikae Natsuyamain Museum Swaensteyn (foto: pr).
Het optreden van Mikae Natsuyamain Museum Swaensteyn (foto: pr).

Succesvol Huygens Muziek Festival

Actueel 171 keer gelezen

Voorburg - De elfde editie van het Huygens Muziek Festival was afgelopen weekend een succes. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september was er een breed scala aan gratis muzikale optredens op diverse locaties in het Huygenskwartier Voorburg. Het slotoptreden van de internationale operaband The Cast - opera met een knipoog - op zondagmiddag in de Oude Kerk van Voorburg was daarbij een van de hoogtepunten.

Voor Tilly Zwartepoorte was het Huygens Muziek Festival 2017 de laatste editie als voorzitter van het bestuur: "Ik heb net als alle bezoekers met mij genoten van het grote programma-aanbod dat we als organisatie dit weekend hebben kunnen laten zien. The Cast was spectaculair, 'Die Kunst der Fuge' van Bach werd door de vermaarde pianiste Kimiko Ishizaka subliem vertolkt; de opening van het festival vrijdagavond met een uitvoering van De Tijd door REVOLVE was een bijzondere mix van vertelling en muziek."

Het zwaartepunt voor wat betreft de uitvoeringen en optredens lag op de zaterdag. In de Oude Kerk trad het The Hague Hungarian Choir op waarbij bezoekers geraakt werden door de prachtige liederen die zij ten gehore brachten. In Herenstraat 42 waren de optredens in grote bezetting: het Haags Instrumentaal Jeugdensemble en de big bands van Forum Hadriani (East End 16) en van Sint Caecilia (Straight Life Jazz). Zwartepoorte: "Die optredens hadden we oorspronkelijk in de muziekkoepel gepland, maar vanwege de slechte weersverwachting konden we gelukkig uitwijken naar het pand van Anna Vastgoed & Cultuur."

Op zaterdag waren er veel mini-concerten in de winkels in het Huygenskwartier, uitgevoerd door jonge musici. Klassiek, maar ook modern. De optredens in Museum Swaensteyn (Mikae Natsuyama/Ensemble Lalba) en in de Franse Kerk (Maeslangen trio met sopraan Yvonne Vleeshouwers, het Fagerhult ensemble met een romantische opera pastiche en Ten Strings met leerlingen van de Vioolschool Voorburg) konden ook op een zeer terecht applaus rekenen.

Zwartepoorte is blij met het programma dat kon worden aangeboden: "Niet alleen muzikaal bijzonder geslaagd, maar de goede samenwerking met de winkeliers en restaurants in het Huygenskwartier dient ook zeker vermeld worden. Dit was het eerste jaar in deze opzet. Het bestuur – aangemoedigd door de vele positieve reacties van bezoekers - gaat zich vol inzetten om het succes van dit jaar te overtreffen bij het Huygens Muziek Festival in 2018. Tot slot heel veel dank aan onze sponsors. Ik verheug me nu al op volgend jaar."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant