Het feest ging van start met de overhandiging van het boek 'De Stompwijkse Knip' aan wethouder Bianca Bremer (foto: Michel Groen).
Het feest ging van start met de overhandiging van het boek 'De Stompwijkse Knip' aan wethouder Bianca Bremer (foto: Michel Groen).

Regen deert Monumentendag bijna niet

Actueel 220 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ondanks het regenachtige weer viel er genoeg te beleven tijdens de Open Monumentendag afgelopen zaterdag 9 september en bracht het evenement weer veel bezoekers op de been.

De focus was deze keer, vanwege het thema 'Boeren, Burgers en Buitenlui' een beetje gelegd op Stompwijk. Al was er uiteraard ook weer van alles te doen en te zien in de Herenstraat in Voorburg en bij de molens in Leidschendam en Voorburg.

Het feest ging van start met de overhandiging van het boek 'De Stompwijkse Knip' aan wethouder Bianca Bremer in Boerderij Akkerlust aan de Stompwijkseweg. In de Laurentiuskerk ging een bijzondere Zouaven tentoonstelling van start. Verder verzorgden klassieke auto's, rijtuigen en busjes ritjes tussen de monumenten. Ook kon je een bezoek brengen aan de Molendriegang en de Catharinahoeve en boerderij Weltevreden, waar een demonstratie rietdekken werd gegeven.

Zowel in Leidschendam als in Voorburg stonden weer kramen van de stichting Open Monumentendag en er reden historische trams rond.

Constantijn en Christiaan Huygens bij Huygens'Hofwijck (foto: Marianne Knijnenbur).
Presentatie glas-in-loodwerk in de kerk (foto: Michel Groen).
Kraam Stichting Open Monumentendag in de Herenstraat (foto: Michel Groen).
Er waren rondritten met historische trams (foto: Michel Groen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant