Kinderen konden tijdens Open Monumentendag hun hoofd in een kunstig versierd gatenbord stoppen (foto: SenW).
Kinderen konden tijdens Open Monumentendag hun hoofd in een kunstig versierd gatenbord stoppen (foto: SenW).

Kinderkunstproject op Open Monumentendag

Actueel 196 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen weekend was het de tweede editie van het Grote Kinderkunstproject. Door hun hoofd in een kunstig versierd gatenbord te stoppen, toverden hordes kinderen zich tijdens de Open Monumentendag om tot Boer, Burger of Buitenlui. De kleurrijke borden stonden bij de ingang van diverse monumenten.

Afgelopen schooljaar hebben zeven basisscholen, drie kunstenaars en meer dan vijftig kinderen in Leidschendam-Voorburg hard gewerkt aan kunstborden rond het thema van de monumentendag: Boer, Burger en Buitenlui. Het resultaat: 21 kunstzinnig versierde 'hoofd-in-een-gat'-borden; houten platen waar kinderen op Open Monumentendag hun hoofd door konden steken. De houten borden hadden elk een unieke vorm gekregen: beplakt, beschilderd of bespijkerd.

Tijdens de Monumentendag op zaterdag 9 september werden deze onthuld en konden de kinderen (en hun ouders) de kunstwerken zien en 'ervaren' bij diverse monumenten. Het project is een bijzondere samenwerking tussen Sport en Welzijn (SenW), de Open Monumentendag Commissie, lokale kunstenaars, basisscholen en kinderen in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Dankzij het project krijgen kinderen de kans zelf een kunstwerk te creëren dat ze later - op een officieel moment - aan hun familie en vrienden kunnen laten zien. Het was daarnaast een extra stimulans om de monumenten te bezoeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant