Wethouder Stemerdink bij de playground (tekst/foto: Inge Koot).
Wethouder Stemerdink bij de playground (tekst/foto: Inge Koot).

Wethouder blij met Politiek Sportcafé

Actueel 295 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Hoe gaan de politieke partijen hun visie over 'Sport en Bewegen' inhoud geven in hun partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018? Lokale politici debatteren hierover tijdens het Politiek Sportcafé georganiseerd door Sport en Welzijn (SenW). Het café met als thema 'dromen waarmaken' vindt plaats op woensdag 4 oktober om 19.30 uur in het Oude Raadhuis Leidschendam. Het debat wordt geleid door RTL4-verslaggever Frits Wester.

Door: Inge Koot

Sportwethouder Nadine Stemerdink is enthousiast over het initiatief van SenW. "Ik speel geen rol tijdens het Politiek Sportcafé maar ik vind het wel heel belangrijk dat sport op de politieke agenda staat", vertelt de wethouder sport. "We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in sportaccommodaties en veel mooie dingen ontwikkeld op sportgebied. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee en trots op. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat er zoveel mogelijk input wordt gegeven voor de politieke programma's van alle politieke partijen."

Het Politiek Sportcafé is een eerste aftrap naar de komende verkiezingen. De avond gaat van start met een introductie door Robin van Galen, waterpolo coach van het damesteam tijdens de Olympische Spelen van 2012. Hij licht het thema van de avond 'Dromen waarmaken' toe. Vervolgens vinden er in meerdere debatrondes discussies plaats over verschillende onderwerpen gerelateerd aan 'Sport en Bewegen in Leidschendam-Voorburg'. Fractievoorzitters of woordvoerders sport van de politieke partijen en bestuurders van sportverenigingen, welzijnsorganisaties en scholen nemen deel. Maar ook geïnteresseerde inwoners kunnen zich in de discussie mengen.

Met name is Stemderdink trots op de visie Sport en Bewegen die in januari 2016 is opgesteld. "Met zoveel inzet en enthousiasme hebben de organisaties meegewerkt aan die visie. Zo is de sportstrippenkaart ingevoerd waarmee je sporten gratis kunt uitproberen bij 45 verenigingen in Leidschendam-Voorburg. En we hebben de sportclub academy, waar jongeren als vrijwilliger mee kunnen draaien bij een bestuur van een vereniging."

Een ander stokpaardje van Stemerdink is sporten in de openbare ruimte. Met sport en openbaar gebied in haar portefeuille kon zij leuke initiatieven realiseren. Zo kwam er een fitplaats in Bovenveen en een Krajicek Playground in Prinsenhof. In het Klein Zijdepark wordt binnenkort ook nog een fitplaats geopend en in 2018 volgt een fitplaats(parcours) in het Groot Zijdepark. "Met de fitplaatsen, een initiatief van de raad, kunnen jong en oud aan de slag om fit te worden."

Wethouder Stemerdink hoopt dat het Politiek Sportcafé resulteert in veel mooie ideeën die de politieke partijen meenemen in hun verkiezingsprogramma. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden om mee te praten bij politieksportcafe@sportenwelzijn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant