Burgemeester en wethouders serveerden in Voorburg het ontbijt aan de inwoners (foto: Michel Groen).
Burgemeester en wethouders serveerden in Voorburg het ontbijt aan de inwoners (foto: Michel Groen).

Vlietdagen later op gang

Actueel 858 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Hoewel veel ondernemers de Vlietdagen angstig tegemoet zagen, is het al met al wel meegevallen. Wel kwamen de Vlietdagen wat later op gang door het slechte weer op zaterdagmorgen en een groot deel van de middag. Vanaf de avond barstte het feest uiteindelijk toch in volle hevigheid los.

Het overvolle programma startte op vrijdagavond in aanwezigheid van het voltallige college van burgemeester en wethouder bij de sluis met de Fratelli Piano Request Show. Droog bleef het niet, maar toch was er redelijk wat publiek.

De zaterdag begon, qua weer, behoorlijk troosteloos. Daardoor bleven op zaterdag, met name aan de Oude Haven een aantal kraampjes leeg. In Leidschendam verzorgde de winkeliersvereniging Damplein op zaterdag een uitgebreid muzikaal programma op het grote podium bij de Petrus en Pauluskerk. In de ochtend was er jong muziek- en danstalent van de Talentenloods en Dans aan de Vliet. Daarna kon je lekker meezingen met de zeemansliederen en smartlappen van de Leidschendamse shantykoren Midscheeps, De Vlietgrieten en De Gatezangers.

De ondernemers in het Huygenskwartier verzorgden zaterdag een groot Modespektakel. Op verschillende locaties kon men kijken naar ruim 25 wervelende shows, vóór de winkels van de deelnemende modezaken. Helaas met veelal een paraplu als extra accessoire. Er kwamen veel positieve en enthousiaste reacties van klanten en passanten over de modeshow nieuwe stijl. "Het zorgt voor dynamiek in heel het Huygenskwartier", vond een toeschouwer.

In de loop van de middag knapte het weer aardig op en kon er volop deelgenomen worden aan de activiteiten. Ongeveer 500 personen genoten zaterdag vanaf 15.00 uur van de hapjes die zij al varende over De Vliet uitgeserveerd kregen tijdens de Culinaire Armada.

Het avondprogramma bij de sluis in Leidschendam werd een groot feest met optredens van The Scarlets (muziek uit de sixties), Helemaal Top en Captain Midnight XL, met een gastoptreden van Emmaly Brown, finalist van de Voice of Holland 2014. Er werd luidkeels meegezongen met de populaire nummers die ten gehore werden gebracht.

Op de zonnige zondag kon het programma volledig doorgang vinden. In het Huygenskwartier, kunnen de inwoners eerst komen smullen van het traditionele Stadsontbijt, aangeboden door het gemeentebestuur. Burgemeester en wethouders waren uiteraard present.

Op het Stationsplein vertrokken de historische blauwe en gele tram meerdere malen voor een rondje Den Haag. Maar ook reed er een paardentram rond. Deze moest op zondag twee extra ritten maken om iedereen te kunnen vervoeren. In totaal reden ruim 200 mensen mee. En uiteraard lag De Vliet tussen de Leidsekade en de Huygenshaven zoals gebruikelijk op beide dagen boordevol varend historisch erfgoed dat kon worden bezichtigd.

In Leidschendam begon de zondag met Lazy Sunday Music. Daarna stond Jeroen's Jeugdshow op het podium. Voor de kinderen was de Kids Heroes Fun Cruise waarschijnlijk het hoogtepunt van de Vlietdagen. Kinderhelden als de Teletubbies, Dikkie Dik, Dolfje Weerwolfje en Hello Kitty voerenin boten van de Huygenshaven in Voorburg naar de sluis in Leidschendam. Er voer ook een aantal verstandelijk gehandicapten mee. Een moeder die deelnam aan de tocht stond te genieten: "Het vaartochtje was een succes, zeker ook met alle figuren die er waren; Buurman & Buurman stonden zelfs op onze boot!" In Leidschendam werden de kinderhelden van de Kids Heroes Fun Cruise op het podium ontvangen tijdens de jeugdshow van Jeroen.

Er kwamen duizenden mensen naar de oldtimershow in het Huygens Kwartier, waar ruim 100 oldtimers te zien waren. De trotse winnaar werd Leo Schepman uit Rijswijk met zijn Sunbeam Talbot Alpine uit het jaar 1953. Van wethouder Bianca Bremer kreeg hij een beker. Samen met de organisator Aad de Leeuw van de gelijknamige bloemenwinkel in de Herenstraat ging het drietal op de foto. Tweede werd een zwarte Oldtimer, die schuin voor de deur van de bloemenwinkel stond. Een muziekkorps zorgde voor extra aandacht van het publiek vlak voor de prijsuitreiking in de Herenstraat. Na de prijsuitreiking ging iedereen naar de afsluiting van de Vlietdagen aan de Oude Haven. Daar had Restaurant Bernard tijden de 'Roze Borrel'een Dj uitgenodigd.

Projectwethouder Bianca Bremer sloot het evenement af: "Het was een geweldig feest. Ik wil alle vrijwilligers, verenigingen, ondernemers, inwoners en bezoekers bedanken voor hun inzet. Want alleen met elkaar maken we de Vlietdagen tot een succes. En wat een mooie zonnige afsluiting hebben we gehad!"

(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Ot Douwes).
(foto: Michel Groen).
(foto: Ot Douwes).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant