Carl Post.
Carl Post.

Veel donaties voor crowdfundingsactie Carl Post

Actueel 892 keer gelezen

Leidschendam - Onlangs stond een artikeltje in Het Krantje over plaatsgenoot Carl Post, zoon van de eigenaren van het voormalige Kaaswinkeltje op de Damlaan in Leidschendam, die probeert geld in te zamelen om een stamceltransplantatie te kunnen ondergaan in Mexico.

Carl (43) heeft Primair Progressieve MS. Zijn enige hoop om de ziekte te stoppen is een stamceltransplantatie. Deze transplantatie kost circa € 75.000 kost maar wordt niet vergoed door de Nederlandse ziektekostenverzekeraars. Hij wil deze nu in Mexico uit laten voeren. "Ik ben de redactie van Het Krantje dankbaar dat zij een artikel hebben gepubliceerd over mijn strijd tegen Multiple Sclerose en mijn crowdfunding", laat Carl weten. "Dat artikel heeft heel veel positieve reacties opgeleverd en heel veel mensen hebben geld gedoneerd. Ik bedank hierbij alle gulle gevers hartelijk. Ook op de facebookpagina van Het Krantje door heel veel mensen gelezen.

Op zaterdag 9 september werd er bij de VV Leiden geheel belangeloos een benefietavond voor mij georganiseerd en deze avond bracht maar liefst ruim €9.000 op. Nu is het benodigde bedrag fors en ben ik er nog lang niet. Zaterdag 23 september staat er nog een spinningmarathon op het programma om weer een mooi bedrag bij elkaar te fietsen. Inschrijven kan nog bij Green Fit aan de Veurselaan 117 Voorburg. Ik moet helaas wel mijn doelstelling bijstellen omdat ik voor ogen had om 8 oktober naar Mexico af te reizen maar ga dat helaas niet redden omdat ik het geld nog niet bij elkaar heb."

Inmiddels heeft de door Carl opgerichte stichting 'Weg Met MS' van de belastingdienst de zogenaamde ANBI-status gekregen. Dat betekent dat giften en donaties voor zijn stichting aftrekbaar zijn voor de belasting. Die aftrekpost geldt niet alleen voor bedrijven maar ook voor particulieren.
"Helaas hebben alle inspanningen ook hun keerzijde", laat Carl weten Door alle activiteiten is mijn gezondheid helaas afgenomen. Ik voel dat ik minder kan dan een paar weken geleden. Ik zou eigenlijk rustig aan moeten doen, maar er komt zoveel op me af en ik moet gewoon nog even doorpakken. Ondanks alle hulp van de mensen om me heen, wil ik ook zelf actief bezig blijven met de crowdfunding."

"Natuurlijk heb ik een enkele keer ook een terugval. Bijvoorbeeld als ik vanuit mijn rolstoel de voetbaltrainingen van mijn kinderen volg. Ik zie vaders meevoetballen en dan realiseer ik mij dat ik dat nooit meer zal kunnen. Maar ik besef ook dat ik nog lang van mijn kinderen kan genieten als mijn behandeling slaagt. En daar houd ik mij uit alle macht aan vast."

Doneren kan op bankrekeningnr. NL42INGB0007856943 van de stichting 'WEG MET MS' met . Meer info op www.stopcarlzijnms.nl en facebook.

https://youtu.be/-4dqHJ88wRE

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant