Aantal pony's en ruiters met wethouder Bremer in de binnenbak van manege Hestar (foto: pr Hestar).
Aantal pony's en ruiters met wethouder Bremer in de binnenbak van manege Hestar (foto: pr Hestar).

Manege Hestar verlengt huurovereenkomst en gaat niet samen met Esbi

Actueel 1.829 keer gelezen

Leidschendam - Het bestuur van Jeugdmanege Hestar en wethouder Bianca Bremer van de gemeente Leidschendam-Voorburg tekenden zaterdag 16 september de verlenging van de huurovereenkomst van de manege. Daarmee is Hestar de komende drie jaar verzekerd van een plek in het hart van de gemeente.

De ondertekening vond plaats tijdens de FNRS open dag op de manege. Gedurende dag waren er, naast de reguliere lessen, spelletjes voor de kinderen en activiteiten met de pony's. Bestuursvoorzitter Evert Copinga van Jeugdmanege Hestar licht toe: "Wij zijn erg blij dat de gemeente de huurovereenkomst wederom met drie jaar heeft verlengd. Elke dag zijn hier tientallen kinderen die dol zijn op onze pony's en voor wie de paardrijles het hoogtepunt is van de week. Vooral voor hen is het fijn dat we dankzij de verlenging de mogelijkheid hebben om te investeren in het oplossen van achterstallig onderhoud en het verbreden van het lesaanbod. Ook voor het personeel en de vrijwilligers is het een enorme opluchting, dat we nu samen verder kunnen bouwen aan de toekomst." Jeugdmanege Hestar is al sinds 1968 gevestigd op deze locatie en huurt vanaf het begin het terrein en een deel van de opstallen van de gemeente. De manege is een stichting zonder winstoogmerk, waar kinderen al vanaf jonge leeftijd in aanraking kunnen komen met de paardensport.

Niet samen met Esbi
De afgelopen periode is er in diverse media een roep geweest om intensieve samenwerking met naastgelegen stal Esbi. Copinga reageert: "Natuurlijk kijken we graag waar we elkaar kunnen vinden. Dit geldt niet alleen voor Esbi, maar ook voor onze andere buren zoals Hockeyclub Cartouche en Tenniscentrum Overdam. Jeugdmanege Hestar is echter een FNRS Ruitersportcentrum, beoordeelt met drie sterren, en in het bezit van het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport. Deze twee bewijzen van professionaliteit, veiligheid en deskundigheid t.a.v. paardenwelzijn vormen de leidraad binnen de manege. De voorwaarden van beide certificaten sluiten een formele samenwerking met een stal die deze niet bezit uit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant