Eén van de kunstwerken die onder de hamer gaan om creatieve materialen aan te schaffen voor de cliënten van Middin (foto: pr).
Eén van de kunstwerken die onder de hamer gaan om creatieve materialen aan te schaffen voor de cliënten van Middin (foto: pr).

Burgemeester veilt kunst van en voor cliënten Middin

Actueel 352 keer gelezen

Voorburg- Burgemeester Klaas Tigelaar veilt zaterdag 23 september per opbod de eerste doeken van een bijzondere kunstverkoop in Kinderboerderij Essesteyn in Voorburg.

Die dag vanaf 14.30 uur worden daar schilderijen verkocht, die zijn gemaakt door cliënten van de Stichting Middin. Er komen zo'n 50 werken onder de hamer. De minimumprijs is 10 euro per doek. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de aanschaf van nieuwe creatieve materialen voor de cliënten.

Omdat het zaterdag 23 september tevens Nationale Burendag is, doen ook de andere bewoners van Polderlandschap Essesteyn een duit in het zakje. Zo gaan de kinderen van Ziezoo koekjes bakken en trakteert Partycentrum Dekkershoeve op limonade. Zijn de cliënten van de Stichting Middin de hele week druk met begeleid werk op de kinderboerderij, op dinsdag gaan zij altijd onder leiding van vrijwilliger Barbara Weiland creatief aan de slag. Barbara zorgt voor verf, kwasten en doeken, waarna de mooiste schilderijen worden gemaakt. Deze gaan vervolgens naar de opslag, om éénmaal per jaar te worden geveild. Dat gebeurt deze keer dus op Nationale Burendag, zaterdag 23 september.

Iedereen die de werken wil bekijken, of kopen, kan vanaf 14.00 uur terecht in de boerderij aan het Essepad in Voorburg. De daadwerkelijke veiling begint om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant