De winnaars van de Tuinmetamorfosewedstijd met Lisette de Groot van Life & Garden (l.) en Jan Blokland (r.) van  Groei & Bloei.
De winnaars van de Tuinmetamorfosewedstijd met Lisette de Groot van Life & Garden (l.) en Jan Blokland (r.) van Groei & Bloei.

Prijzen tuinmetamorfosewedstrijd 2017 uitgereikt

Actueel 622 keer gelezen

Leidschendam - In de oranjerie van tuincentrum Life & Garden zijn zaterdag 16 september de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt van de Tuinmetamorfosewedstrijd 2017.

Maar liefst 10 tuineigenaren van tuinen uit Leidschendam-Voorburg en omgeving namen deel aan de wedstrijd die Groei & Bloei samen met Life & Garden organiseerde. Met deze wedstrijd worden mensen uitgedaagd een werkelijke metamorfose in hun tuin of balkon teweeg te brengen, door een dicht geplaveid deel om te toveren tot een ware groene oase. De inzendingen waren heel divers; een groen Sedumdak, nieuw aangelegde borders, geheel vergroende voortuinen tot geheel betegelde tuinen die omgetoverd zijn tot een groene oase.

De meest indrukwekkende tuinmetamorfose vond plaats in de tuin van Mathijs en Uub Willemse-Jacobson. Zij hebben hun voorheen geheel betonnen tuin, met zoveel mogelijk gebruikmaking van aanwezig materiaal, helemaal omgetoverd tot een groene oase waar het regenwater weer in de grond kan zakken en waar het nu heerlijk vertoeven is voor mens en dier. Zij mochten uit handen van Lisette de Groot van Life & Garden de eerste prijs in ontvangst nemen. De tweede prijs ging naar Irma de Moor die een vergelijkbare metamorfose heeft gerealiseerd in haar tuin aan de Herberg in Leidschendam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant