Match in 2015 tussen Nan de Smet (Voedselbank St. Buren) en Eric den Oudsten (Strategisch Advies den Oudsten) (foto/tekst: Inge Koot).
Match in 2015 tussen Nan de Smet (Voedselbank St. Buren) en Eric den Oudsten (Strategisch Advies den Oudsten) (foto/tekst: Inge Koot).

Zaken doen tijdens Beursvloer aan de Vliet

Actueel 707 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Maatschappelijke organisaties en ondernemers uit Leidschendam-Voorburg kunnen zich weer gaan voorbereiden op het uitwisselen van menskracht, materialen en middelen. Op 1 november staat de derde Beursvloer aan de Vliet gepland. Een evenement dat maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans geeft iets voor elkaar te betekenen. Alle matches vinden plaats met gesloten beurs.

Op de Beursvloer kunnen maatschappelijke organisaties en bedrijven iets voor elkaar betekenen. Zij onderhandelen over vraag en aanbod. Verenigingen en stichtingen bieden een tegenprestatie die past bij het karakter van hun organisatie en de match met het betreffende bedrijf.

Laura Visser van Vrijwilligerspunt organiseert de Beursvloer aan de Vliet. "Ik ben zo blij met het Corbulo College waar wij het evenement mogen organiseren", vertelt Laura enthousiast. Zij heeft ook al een werkgroep met vrijwilligers om haar heen verzameld die allemaal met hun eigen netwerk een bijdrage gaan leveren aan het slagen van dit event. De gemeente, het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt, Fonds 1818, Van Ravensteijnfonds en de Rabobank zorgen voor de noodzakelijke financiële middelen. Maar op allerlei gebieden probeert Laura op creatieve wijze samenwerkingen te zoeken waardoor de kosten minimaal blijven.

Vorig jaar hadden De Bloemenvink en Stichting Talentenloods een mooie match. De Bloemenvink verzorgde de bloemen voor de slotavond van het Open Podium in Theater Ludens. In ruil daarvoor trad coördinator Angelique Schipper in De Bloemenvink met haar accordeon op met liedjes. Ook deze keer is De Bloemenvink aanwezig. Judith Ebbers ziet ernaar uit nieuwe contacten te leggen om tot leuke matches te komen. Judith: "Wij gaan er altijd blanco in. We kijken wel waar de organisaties om vragen en proberen drie of vier matches te maken. Wij vinden het erg leuk om de verschillende organisaties verder te helpen."

Ook voetbalvereniging RKAVV is trouw deelnemer aan de Beursvloer. Henri Steffens kijkt met veel plezier terug op de matches van afgelopen jaren. "Cliënten van GGZ Rivierduinen hebben onder andere geholpen met het schoonmaken van de kleedkamers, of waren als vrijwilliger actief in de kantine. Je zag dat ze goed integreerden in de club, dat was zo mooi." Tijdens komende beursvloer hoopt Steffens weer mooie matches te maken. "Wij hebben leuke vrijwilligersfuncties openstaan. We willen graag samenwerken met gepensioneerden of organisaties die wat voor ons willen betekenen. Als tegenprestatie bieden wij bijvoorbeeld een gezellige zondagmiddag op de club met een hapje en een drankje." Maar Steffens heeft veel meer ideeën voor matches en ziet dan ook uit naar 1 november. "Wij hopen weer leuke contacten op te doen en tot mooie matches te komen."

Meer informatie: www.beursvloeraandevliet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant