Tijdens de Nationale Sportweek heeft basisschool De Margriet meegedaan met The Daily Mile (foto: SenW).
Tijdens de Nationale Sportweek heeft basisschool De Margriet meegedaan met The Daily Mile (foto: SenW).

Vijf dagen rondjes hollen om de school

Actueel 366 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens de Nationale Sportweek heeft basisschool De Margriet meegedaan met The Daily Mile. Iedere middag renden alle leerlingen een kwartier lang rond hun schoolgebouw. Na het lopen van The Daily Mile kunnen kinderen zich beter concentreren en gaat leren makkelijker. Sport en Welzijn (SenW) is aanjager van The Daily Mile voor basisscholen in Leidschendam-Voorburg.

Groep 1 t/m 8 van O.B.S. De Margriet deed tijdens de Nationale Sportweek 2017 mee aan een pilot van The Daily Mile. Een week lang verzamelden de leerlingen om 13.00 uur op het schoolplein om vervolgens een kwartier te rennen, of als dat niet meer ging, te lopen. Het doel van The Daily Mile is simpel: blije en fittere kinderen door dagelijks onder schooltijd vijftien minuten (hard) te lopen.

The Daily Mile heeft positieve effecten op de gezondheid van kinderen. Het dagelijkse beweegkwartier draagt bij aan een betere conditie, maar ook aan het concentratieniveau, stemming, gedrag en het algehele welzijn. Joyce van der Sloot, buurtcoach van De Heuvel, organiseerde The Daily Mile in 'haar' wijk: "Rondom de school hebben we een autovrij rondje van 0,3 km uitgezet in het groen van de Heuvelwijk. De start van de week werd ingeleid met een muzikale warming up. De hele school stond op het schoolplein lekker mee te bewegen!"

Tijdens de Nationale Sportweek gaf fysiotherapeut Alette Barel-van Zee beweeglessen in alle klassen van OBS De Margriet. Daarbij werd ook aandacht besteed aan (water) drinken en gezonde voeding. Albert Heyn XL sponsorde The Daily Mile met waterflesjes. Buurtcoach Joyce: "Afgelopen week hebben leerlingen én leerkrachten kennis gemaakt met The Daily Mile. Alle kinderen kunnen eraan meedoen, ze hebben geen extra kleding nodig en hoeven zich niet om te kleden. Hopelijk zijn één of meer leerkrachten enthousiast geworden om met een vorm van The Daily Mile door te gaan."

The Daily Mile is een vanuit Schotland overgewaaid beweeginitiatief dat in Nederland onder het landelijke project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) valt. Het lopen van The Daily Mile duurt vijftien minuten en draagt zo voor ¼ bij aan het behalen van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voor kinderen.

Ook meedoen? Neem contact op met JOGG-regisseur Miriam Blom, e-mail miriam.blom@senw-lv.nl telefoon: 06-348 8 0016.

Meer weten over de activiteiten van SenW L-V? Kijk op de Facebookpagina's: www.facebook.com/SenW-LV en www.facebook.com/JongerenwerkLV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant