Het Informatieplein biedt advies en waar mogelijk antwoorden op allerlei vragen (foto: pr HMC Antoniushove).
Het Informatieplein biedt advies en waar mogelijk antwoorden op allerlei vragen (foto: pr HMC Antoniushove).

Opening nieuw Informatieplein Oncologie in Antoniushove

Actueel 428 keer gelezen

Leidschendam - In de locatie Antoniushove van het Haags Medisch Centrum (HCM) aan de Burgemeester Banninglaan in Leidschendam opent op donderdag 5 oktober het nieuwe Informatieplein Oncologie.

Het Informatieplein biedt advies en waar mogelijk antwoorden op allerlei vragen die kunnen ontstaan tijdens, tussen en na intensieve behandelingen in het ziekenhuis. Het is een inloopcentrum voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Daarvoor hoef je overigens niet behandeld te worden in het HCM. De medewerkers van het Informatieplein Oncologie helpen de bezoekers helder te krijgen waar zij mee geholpen zouden zijn en voorzien daar zo mogelijk in. Daarnaast worden er workshops georganiseerd die aansluiten op de behoeften van de bezoekers.

Niet alleen medisch
Coördinator van het plein en aanspreekpunt voor bezoekers is Rigtje Smid. "Als je te horen hebt gekregen dat jijzelf, of iemand die dicht bij j staat, kanker heeft, komt er een hoop op je af: vragen, zorgen, twijfels en praktische problemen. Als het gaat om een medische behandeling, kun je terecht bij de specialist of casemanager. Maar kanker is niet alleen een medisch verhaal. Het heeft ingrijpende gevolgen voor je leven en dat van jouw naasten."

Aanvulling
"Wij leveren ondersteuning door middel van een luisterend oor bij alle - niet medische – vragen die mensen kunnen hebben als ze geraakt worden door de ziekte kanker", laat Rigtje weten. "We ontzorgen mensen door te verwijzen naar professionele hulpverleners dicht in de buurt. Op deze manier willen we een brug slaan naar hulp buiten de muren van het ziekenhuis zodat mensen niet onnodig (lang) met restklachten rondlopen of problemen als gevolg van de ziekte. We hopen dat dit een mooie aanvulling kan zijn op ons Oncologisch ziekenhuis."

Opening
Het Informatieplein Oncologie is te vinden naast de hoofdingang van HMC Antoniushove. De officiële opening van is op donderdag 5 oktober om 17.00 uur. Iedereen die belangstelling heeft is welkom: patiënten, familieleden, vrienden, buurtbewoners, medewerkers van het ziekenhuis, huisartsen en hun assistenten, enz.

Rigtje: "Wel graag aanmelden door een mail te sturen naar infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl zodat wij buurtbewoners gastvrij kunnen ontvangen. En we zijn overigens nu al open, dus iedereen kan nu al langskomen."

Het Informatieplein Oncologie is open van maandag t/m woensdag van 09.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 20.00 uur. Coördinator Rigtje Smid is te bereiken via tel. 088-9794005, of e-mail: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl. Meer info ook op www.haaglandenmc.nl/ informatiepleinoncologie. Daar vindt u steeds het actuele aanbod van bijeenkomsten en workshops.

Uit de krant