De opengebroken kast waaruit de AED is ontvreemd (foto: pr).
De opengebroken kast waaruit de AED is ontvreemd (foto: pr).

Buitenkast vernield en AED in Venestraat ontvreemd

Actueel 335 keer gelezen

Leidschendam - In de nacht van 23 op 24 september is de buitenkast aan de Venestraat in Leidschendam met opzet vernield. Hierbij is de AED ontvreemd.

De buitenkast en AED zijn aangeschaft door bijdragen van vele buurtbewoners rondom deze locatie met als doel de AED voor algemeen gebruik in de wijk beschikbaar te hebben. Het is erg jammer dat dit levensreddende apparaat daar nu niet meer hangt. "De kans op overleving neemt met 10% per minuut af zonder AED," volgens Wouter Verbeek, voorzitter van Stichting RLT-Nederland. "Wij hebben inmiddels 20 van dit soort buitenkasten geplaatst binnen de gemeente, met als doel een hogere overlevingskans". "Ik kan er niet met mijn verstand bij dat iemand tot zoiets in staat is. Indien iemand iets gemerkt of gezien heeft, graag een bericht naar Stichting RLT-Nederland. Heb je als dader spijt van je daad, je mag altijd de AED terug plaatsen in de kast. Je weet hoe je 'm open krijgt...".

Verbeek vervolgt: "De vrijwilligers van de Stichting gaan hun uiterste best doen om een andere AED te plaatsen. Het zijn echter kostbare apparaten welke dus aangeschaft worden door middel van een kleine bijdrage van veel buurtbewoners. We doen ons best, maar we kunnen nu nog geen indicatie geven wanneer de AED weer 24/7 beschikbaar zal zijn op deze locatie".

Uit de krant