Wethouder Lia de Ridder tijdens een wandeling waarin de plannen voor de Klein Plaspoelpolder uiteen werden gezet (foto: Ot Douwes)
Wethouder Lia de Ridder tijdens een wandeling waarin de plannen voor de Klein Plaspoelpolder uiteen werden gezet (foto: Ot Douwes)

Raad accepteert tekort Klein Plaspoelpolder

Actueel 335 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wanneer de gemeente bouwt naar behoefte en beter samenwerkt met investeerders, kan een miljoenentekort bij de nieuwbouw Klein Plaspoelpolder worden afgewend. Dat betoogden VVD-raadsleden Bart Eleveld en Gerrit Nijhof in de gemeenteraad naar aanleiding van de huidige plannen.

Volgens de lokale VVD kunnen beter huurwoningen in de middenklasse worden gebouwd dan sociale huurwoningen. "Dan ontstaat doorstroming op de woningmarkt. Uit onderzoek blijkt dat er grote kansen liggen om beter samen te werken met commerciële beleggers. De gemeente kan zo een miljoenentekort voorkomen", aldus Bart Eleveld. "Eerder zou het project zonder meerkosten voor de gemeente wordt uitgevoerd. Maar tot mijn schrik leidt het huidige voorstel tot een tekort van meerdere miljoenen. Er worden nu sociale woningen gebouwd; bouwprojecten die per saldo geld kosten. In onze visie moeten juist huurwoningen worden gebouwd in het middensegment. Voor deze groep is de vraag erg groot en door hier woningen voor te bouwen, wordt een goede doorstroming gerealiseerd. Zo komen er ook woningen in het goedkopere segment beschikbaar."

De meerderheid van de gemeenteraad kon er echter mee leven als de bouw van de woningen in Klein Plaspoelpolder de gemeente een verlies van mogelijk 4 miljoen euro oplevert. Alleen de oppositiepartijen CDA en VVD stemden tegen. Volgens het aangenomen plan wordt 15% van de woningbouw sociale huurwoningen en 15% woningen met een gemiddelde huur en wordt er een school gerealiseerd. Volgens de wethouder kosten deze maatschappelijke doeleinden nu eenmaal geld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant