V.l.n.rLocoburgemeester Bianca Bremer, voorzitter Gilde J. Spoelstra, decorandus   G.A. Raven.
V.l.n.rLocoburgemeester Bianca Bremer, voorzitter Gilde J. Spoelstra, decorandus G.A. Raven.

Koninklijke onderscheiding voor 92-jarige inwoner

Actueel 320 keer gelezen

Den Haag / Leidschendam - Vanmiddag werd de 92-jarige Leidschendamse inwoner, de heer G.A. Raven, tijdens het 30-jarig jubileum van het Gilde Den Haag verrast met een Koninklijke Onderscheiding. De heer Raven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Locoburgemeester Bianca Bremer reikte de onderscheiding uit.

Sinds zijn pensionering is de heer Raven al 25 jaar actief als vrijwillig gids van het Gilde Den Haag. Samen met zijn mede-vrijwilligers leidt de heer Raven jaarlijks ongeveer 10.000 geïnteresseerden rond, om met de stad Den Haag kennis te maken. De heer Raven vertelt over de Residentie met persoonlijk enthousiasme, humor en veel levenslust. Hij is een voorbeeld voor vele vrijwilligers.

In de gemeente Leidschendam-Voorburg is de gedecoreerde al vele jaren actief bij de Trinitas Parochie in Leidschendam. De heer Raven is bijna 40 jaar actief als bezorger van het parochieblad 'De Brug'. Verder was hij van 1973 tot 2007 een keer per week collectant tijdens de kerkdienst en zette hij zich vele jaren in voor de parochiële drukkerij om de liturgieboekjes te drukken. In het bijzijn van zijn familie kreeg hij, tijdens de jubileumbijeenkomst in het Theater aan het Spui, de versierselen opgespeld.

Uit de krant