Op diverse plaatsen in het Huygens Kwartier stonden kunstenaars te tekenen en te schilderen voor de teken- en schilderwedstrijd (foto: Ap de Heus).
Op diverse plaatsen in het Huygens Kwartier stonden kunstenaars te tekenen en te schilderen voor de teken- en schilderwedstrijd (foto: Ap de Heus).

Huygens Kwartier artistiek hart van Voorburg

Actueel 537 keer gelezen

Voorburg - Alles wat de klok sloeg was kunst afgelopen zaterdag in het artistieke hart van Voorburg. Daar vond voor de derde keer namelijk de Voorburgse Rondgang plaats in het Huygenskwartier. Kunstuitleen Voorburg, Kunstcentrum Brugman, Museum Swaensteyn, Evenblij Studio, Reflex lijstenmakerij, Galerie Frans Kokshoorn, ArtiBrak, Forum Art en Huygens' Hofwijck boden kunstzinnige activiteiten.

In de etalages van de winkeliers waren kunstwerken te zien, er werden workshops en instaprondleiding en presentaties bij de musea en culturele instellingen gehouden en er was ook een schilder- en tekenwedstrijd. In Huygens 'Hofwijck werd de film 'Met Constantijn Huygens naar Venetië. The Movie' getoond in de Pronkzaal.

Op diverse plaatsen stonden kunstenaars te tekenen en te schilderen. Alle schilderijen en tekening werden naar Museum Swaensteyn gebracht, waar ze werden beoordeeld door Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, het Meisje met de Parel en Constantijn Huygens, die optraden als jury. Ook deelden deze bekende figuren goodiebags aan bezoekers uit.

De prijzen van deelnemers tot 10 jaar gingen deze keer naar Juno van 4 jaar en naar Heleen van 2 jaar die samen iets moois schilderden. Zij kregen een leuk cadeau. De hoofdprijs ging deze keer Bianca Berendsen die een prachtig schilderij maakte. Zij won een schildersezel. Honderden mensen vonden de Voorburgse rondgang, ondanks wat regen gedurende de dag, een groot succes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant