Er was een roofvogelshow waarbij een roofvogel onder meer tussen een smalle haag van jongens en meisjes door vloog;  de kinderen vonden het prachtig (foto: Ap de Heus).
Er was een roofvogelshow waarbij een roofvogel onder meer tussen een smalle haag van jongens en meisjes door vloog; de kinderen vonden het prachtig (foto: Ap de Heus).

Topdrukte op Dierendagfeest Hofstede

Actueel 329 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - Topdrukte op het Dierendagfeest van Hofstede Dier & Tuin aan het Schrepelpad afgelopen zaterdag. Gelukkig was er een stuk van een weiland als parkeerruimte beschikbaar voor de tientallen auto's want honderden belangstellenden kwamen af op het evenement.

Een reuzenspin op je hand, een enorm grote slak, ponyrijden, op de foto met een echte levende tijgerpython om je nek, of een wit egeltje aaien, het was allemaal mogelijk. Bovendien was er ook nog een roofvogelshow met 7 verschillende vogels die hun kunsten vertoonden. Tussen een smalle haag van kinderen op een rij vliegen, of over een rijtje op de grond liggende jongens en meisjes scheren; de kinderen vonden het allemaal prachtig. Een zeearend met een spanwijdte van twee meter kreeg het aan de stok met een enorm grote groep kraaien, die de arend wilden verdrijven uit hun gebied.

Ook waren er verschillende leuke kraampjes te vinden met verse en gezonde groenten en fruit. Je kon je laten informeren over paardenmassage of gebitsverzorging van paarden. Bij Aquascaping kon je laten zien hoe je je aquarium mooi kunt inrichten en Karin Joustra uit Voorburg won met een facebookactie zelfs een aquarium.

Kinderen konden meedoen met een kleurwedstrijd, zich uitleven op het springkussen, gratis een ritje maken op pony's, of tegen een kleine vergoeding knutselen bij het Wereld Natuur Fonds.

Tussendoor kon je bovendien even een lekker patatje eten bij een snackwagen. De bezoekers genoten zichtbaar van alle evenementen van Hofstede Dier & Tuin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant