De Lionsclub Voorburg organiseerde voor de eerste keer het 'Oktoberfest' (foto: pr Lions Voorburg).
De Lionsclub Voorburg organiseerde voor de eerste keer het 'Oktoberfest' (foto: pr Lions Voorburg).

Lionsclub Voorburg in actie voor Stadstuin

Actueel 384 keer gelezen

Voorburg - De Lions Voorburg organiseerden onlangs voor de eerste keer het 'Oktoberfest'. Dit daverende succes leverde een nettobedrag op van € 2.000 dat met veel enthousiasme werd geschonken aan Stadstuin Rusthout, tegenover winkelcentrum Leidsenhage.

Twee leden van Lionsclub Voorburg, nota bene van oorsprong Duitser en Fransman, namen het initiatief voor de organisatie van het eerste Voorburgse 'Oktoberfest', naar voorbeeld van de beroemde feesten in München. Alles werd uit de kast gehaald om er een groot succes van te maken. Zo waren er hoempa-pa-bands zoals 'Die Hofstädter Musikanten', hoornblazers en 'Dirndls' die het bier rondbrachten. En natuurlijk kwamen de aanwezigen in de befaamde lederhosen en dirndl-jurken.

Het Lions Voorburg Oktoberfest zal een befaamde traditie worden in Voorburg en de wijde omgeving. En het positieve resultaat zal, conform de gedachten van de Lions, worden gedoneerd aan een goed doel.

Afgelopen week kon Lionsclub Voorburg een cheque van € 2.000 uitreiken aan Liesbeth Starrenburg, voorzitter van Stadstuin Rusthout. De stadstuin, een begrip in Leidschendam, werd drie jaar geleden wegens bezuinigingen bij de gemeente bedreigd met sluiting. Dat pikte een aantal vrijwilligers niet en begonnen een actie om de stadstuin open te houden. Starrenburg: "Dat is uiteindelijk gelukt en nu zijn meer dan 50 vrijwilligers dagelijks bezig om de stadstuin te runnen. Maar we krijgen geen subsidie en zijn dus volledig afhankelijk van vrijwilligers, donateurs en giften".

Het is een prachtige stadstuin met vele klein-dieren (konijnen, kippen, geiten e.d.), maar ook een bijzondere moestuin, moeskassen, prachtige bloementuin en een heuse fruittuin (met aardbeientoren). Voor de kinderen zijn er speeltoestellen en een spannende waterspeeltuin. De voormalige stal doet dienst als ontvangst-, cursus- en educatieruimte. "En daar zit momenteel het grootste pijnpunt", aldus Liesbeth Starrenburg. "Het gebouwtje is tochtig, niet te isoleren en moeilijk warm te houden". Er komen dagelijks vele opa's, oma's, vaders en moeders met hun (klein)kinderen; maar ook vele scholen hebben de Stadstuin opgenomen in hun lesprogramma om de kinderen de praktijk van de tuinen en de natuur te laten ervaren. "Kijk, tomaten groeien natuurlijk niet in een bakje bij Albert Hein", zegt Alex, een zeer bevlogen vrijwilliger.

Momenteel wordt bekeken of het gebouw vervangen moet worden of dat volstaan kan worden met renovatie. In beide gevallen zal een aanzienlijk bedrag op tafel moeten komen. "Dat geld moet bij elkaar worden gebracht met donaties, sponsoring en de hulp van vele vrijwilligers. De gift van Lionsclub Voorburg helpt ons al een aardig eind op weg", besluit voorzitter Starrenburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant