Namens de gemeente kwam burgemeester Klaas Tigelaar de 100-jarige feliciteren (foto: Michel Groen).
Namens de gemeente kwam burgemeester Klaas Tigelaar de 100-jarige feliciteren (foto: Michel Groen).

Corry Lustenhouwer viert 100e verjaardag

Actueel 1.112 keer gelezen

Voorburg - Corry Lustenhouwer-Leenderts werd vorige week vrijdag 100 jaar oud. Namens de gemeente kwam burgemeester Klaas Tigelaar haar daar mee feliciteren en overhandigde haar wat oude prenten van Leidschendam-Voorburg.

Corry Lustenhouwer-Leenderts werd geboren in Schiedam op 20 oktober 1917, als oudste dochter in een gezin met acht kinderen. Na haar MULO opleiding kon zij in Den Haag op kantoor gaan werken. Het was toen crisistijd en haar vader had dit via een oom geregeld. Dus zes dagen per week met de trein van Schiedam naar DenHaag.

Op kantoor ontmoette zij Dick met wie zij in mei 1944 trouwde en ze gingen in Voorburg op de Prinses Mariannelaan op een etage bij iemand inwonen. Later verhuisden zij naar de Laan van Nieuw Oosteinde. Ze kregen zeven kinderen, vier meisjes en drie jongens. In maart 1994 overleed haar echtgenoot Dick in Spanje, waar ze vaak in de wintermaanden heen gingen voor het mooie weer. Korte tijd later verhuisde zij naar een mooie flat aan de Prins van Lignestraat. Dick hield niet zo van reizen, maar na zijn overlijden heeft Corry vele reizen gemaakt naar onder meer Washington, Griekenland, Japan en Noorwegen. Inmiddels zij tien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen, allemaal meisjes

Het is wel fijn als je oud wordt, maar je krijgt natuurlijk wel lichamelijke gebreken en verliest mensen, die je dierbaar zijn. Maar met een wandelstok, rollator en een traplift en niet te vergeten haar wekelijkse hulp en hulp van haar kinderen, kan zij toch nog zelfstandig wonen. Zij geniet van uitstapjes met de KBO, Zonnebloem en het Rode Kruis en regelt vervoer via de WOeJ of haar kinderen als ze ergens heen wil. Haar verjaardag vierde zij thuis in kleine kring, maar een paar dagen later gaf zij nog wel een feest voor de familie en vrienden bij Partyboerderij Hijdra aan de Broekweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant