Kaarsenceremonie tijdens de Samenloop voor Hoop 2014 (foto: Michel Groen).
Kaarsenceremonie tijdens de Samenloop voor Hoop 2014 (foto: Michel Groen).

SamenLoop voor  Hoop 2018 in Park Vreugd  en Rust

Actueel 851 keer gelezen

Voorburg - Voor de derde maal zal er op 26 en 27 mei 2018 weer een SamenLoop voor Hoop plaatsvinden. De eerste twee keer werd deze in het Zijdepark gehouden, maar daar is nu geen ruimte meer in verband met de verbouwing van winkelcentrum Leidsenhage. Daarom vindt de SamenLoop 2018 plaats in Park Vreugd en Rust te Voorburg.

Bij de SamenLoop wordt in teams 24 uur gelopen om geld bijeen te brengen voor KWF Kankerbestrijding. Daarnaast worden (ex-)kankerpatiënten, de eregasten, een middag verwend.
Op een SamenLoop wordt stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Altijd komen drie vaste ceremonies terug, de Openingsronde met survivors, de Kaarsenceremonie en de Slotceremonie.

Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen eerst mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Dit om te laten zien dat er hoop is en dat de deelnemers er voor elkaar zijn.'s Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie steunen dierbaren elkaar en vieren dat mensen kanker hebben overwonnen. Na 24 uur wandelen (in estafettevorm) loopt iedereen gezamenlijk een feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

SamenLoop voor Hoop wordt het hele jaar door georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland en is de Nederlandse versie van het Amerikaanse Relay for Life. Met ruim 4.800 edities per jaar is Relay for Life het grootste inzamelingsevenement voor kankerbestrijding ter wereld.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant