Aankomst van Sinterklaas in Leidschendam-Voorburg (archieffoto).
Aankomst van Sinterklaas in Leidschendam-Voorburg (archieffoto).

Intocht Sint in Leidschendam-Voorburg

Actueel 2.316 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten wordt op 18 november rond 10:30 uur verwacht in de sluis te Leidschendam. Het Pietenorkest is dan al vanaf 10:15 uur lekker aan het spelen. De boot komt uit de richting van Voorburg en legt aan in de sluis.

Nadat de Sint is uitgestapt in de Sluis, wandelt hij via het Damplein richting de Damlaan. Op de Damlaan staat ter hoogte van het voormalig postkantoor een groot podium waar vanaf ongeveer 11:00 uur Lakeipiet begint met een gezellig meezingfestijn. Ook dit jaar zijn de pieten van de Sinterklaasvoorstelling aanwezig zoals Lakeipiet, Pedro, Klunspiet, Meisjespiet en Muziekpiet Carlos om samen met de kinderen te zingen. De Sint wordt rond 11:30 uur verwacht op het grote podium waar hij officieel wordt verwelkomd door burgemeester Tigelaar. Uiteraard worden er voor de Sint allerlei liedjes gezongen. Rond 12:10 uur vertrekt de Sint naar zijn boot om zijn reis voort te zetten richting Voorburg.

Intocht Voorburg
De stoomboot van Sinterklaas meert omstreeks 13:00 uur aan in de Huygenshaven van Voorburg, nabij de Kerkbrug. De Sint wordt ook hier verwelkomd door burgemeester Tigelaar. De Sint neemt uiteraard ook dit jaar weer ruim de tijd om de kinderen langs de dranghekken gedag te zeggen.
De Sint loopt via de Kerkstraat richting het podium in de Herenstraat, waar vanaf 13:30 uur al een feest wordt gebouwd door onder andere Lakeipiet, Pedro, Klunspiet, Meisjespiet en Muziekpiet Carlos. Op het podium wordt Sinterklaas nogmaals officieel welkom geheten in Leidschendam-Voorburg door Burgemeester Tigelaar. Na het officiële welkom worden er gezamenlijk met de kinderen allerlei liedjes gezongen. Rond 14:30 uur zal de Sint officieel zijn tijdelijk verblijf in de Herenstraat tegenover de kerk openen. Daarna zal hij een rondwandeling maken door het Huygenskwartier. Rond 15:15 uur vertrekt de Sint weer naar zijn logeeradres.

Wilt u de intocht en/of de voorstellingen ondersteunen, neem dan contact op via sponsor@digisint.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant