Een deel van het Buurtpreventieteam 't Lien - de Rietvink – Damcentrum (foto: BPT 't Lien - de Rietvink – Damcentrum).
Een deel van het Buurtpreventieteam 't Lien - de Rietvink – Damcentrum (foto: BPT 't Lien - de Rietvink – Damcentrum).

Nu ook buurtpreventie in Leidschendam Centrum

Actueel 1.101 keer gelezen

Leidschendam - Sinds begin september is het werkterrein van wijkagent Paul Stok uitgebreid. Behalve 't Lien en de Rietvink valt nu ook het Damcentrum onder zijn bevoegdheid. Omdat de samenwerking met de wijkagent tot alle tevredenheid en prettig verloopt, lag het voor de hand dat het buurtpreventieteam van 't Lien - De Rietvink hem zou volgen.

Paul Stok: "Als wijkagent is het geweldig om 30 paar extra ogen en oren in de wijk te hebben. De mensen van het preventieteam kijken mee naar zaken als leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Wij kunnen als politie door de goede samenwerking snel optreden en doorpakken op meldingen die door hen worden gedaan". Voorzitter Alfred van Kesteren van de ondernemersvereniging: "Goed dat er een preventieteam actief is. Er is geen 'zware' horeca in het Damcentrum. Wel is het druk om en bij het sluiscomplex. Extra toezicht is dan prettig, ook omdat op het Damplein en in de parkeergarage wel eens overlast van luidruchtige jongelui is".

"Inmiddels is het team gegroeid tot 30 deelnemers, waardoor wij in staat zijn in het uitgebreidere gebied onze rondes te lopen", aldus Anne Zuidema, plv. coördinator van het BPT. "Bewoners van de nieuwbouw tussen Schoorlaan en Damlaan kunnen nog altijd lid worden van ons team". Info en aanmelden via bptlienrietvink@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant