De nieuwe crew van Grand Cafe D.O.M.: Neils Groenendijk, Kimberley Koenraads, Leon van Noort en Geniva dos Santos (foto: Inge Koot).
De nieuwe crew van Grand Cafe D.O.M.: Neils Groenendijk, Kimberley Koenraads, Leon van Noort en Geniva dos Santos (foto: Inge Koot).

Nieuwe uitstraling voor Grand Café D.O.M.

Actueel 3.926 keer gelezen

Leidschendam - Restaurant De Oude Melkhandel aan de sluis in Leidschendam heeft een nieuwe uitstraling, naam en website. Met Grand Café D.O.M. bieden George Longhitano en Erik Tas, een laagdrempelig eetcafé waar het gaat om ontmoeten, borrelen en een hapje eten.

De naam van het restaurant aan de Sluiskant 22 is door de voormalige eigenaren, Bart en Klaartje, met reden bedacht. Meer dan 100 jaar geleden begon de familie Van Leeuwen een melkhandel in dit authentiek pand. De uitstraling moest anders, maar de naam is goed.

Voor het ondernemersduo, George en Erik, is dit het derde restaurant aan de sluis waar zij de scepter zwaaien. In het high-end restaurant Bij Erik aan Sluisplein 9, is het genieten van topkwaliteit. Al in het eerste jaar kreeg chef-kok Erik Tas de Michelin Bib Gourmand-erkenning voor zijn uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. In maart dit jaar opende George en Erik in het naastgelegen pand, Bistro Nr. 11. Aan deze opening ging een complete verbouwing vooraf. Heel anders ging het met de overname van De Oude Melkhandel. "Dat was binnen 1,5 week geregeld. We hebben schoongemaakt en zijn gaan draaien. Dat ging wel heel erg snel, eigenlijk te snel", realiseert George zich nu. "We hadden helemaal nog geen personeel." Toch is het gelukt deze impulsieve beslissing om te zetten in een voor dit restaurant nieuw concept. "Hier kom je om lekker te borrelen of voor een sateetje of een burger met frites en sla. Maar ook voor de lunch kan je hier terecht. Je hebt bij ons al een broodje voor drie euro. Het laagdrempelige, dáár gaat het om in Grand Café D.O.M."

Met Grand Café D.O.M., Bistro Nr.11 en Restaurant Bij Erik bieden George en Erik voor elk wat wils in het sluisgebied. Met Erik als chef-kok en verantwoordelijk voor de keuken en George die zich bezighoudt met de dagelijkse leiding en de cateringtak, vullen zij elkaar prima aan. Grand Café D.O.M. is vanaf 10.00 uur geopend. Natuurlijk is er koffie met gebak. Er is een uitgebreide kaart met koude en warme lunchgerechten, van broodjes tot salades en uitsmijters. Het is ook een heerlijke plek om uitgebreid te borrelen, in het grand café of op het terras aan de sluis. De dinerkaart biedt plategerechten van goede kwaliteit, voorzien van frites, mayonaise en salade. Met voorgerechten als soep, zalm of carpaccio en bijvoorbeeld dame blanche of crème brûlee ter afsluiting, is het mogelijk voor een aantrekkelijke prijs uitgebreid te dineren.

"Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om het restaurant meer een grand café uitstraling te geven. We hebben veel nieuw personeel dat lekker ingewerkt begint te raken. Bedrijfsleider Kimberley Koenraads begint ook haar draai te vinden. Na een periode van gewenning loopt het nu allemaal lekker. Daar ben ik heel blij mee."

Grand Café D.O.M., Sluiskant 22: grandcafedom.nl, tel. 070 31 78 270.

éé

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant