VVD-fractie in gesprek met buurtbewoners op de beoogde locatie aan De Star (foto: pr VVD).
VVD-fractie in gesprek met buurtbewoners op de beoogde locatie aan De Star (foto: pr VVD).

Rugbyclub VRC waarschijnlijk tijdelijk naar De Star

Actueel 562 keer gelezen

Leidschendam - Dankzij o.a. de inzet van de VVD wordt onderzocht of rugbyclub VRC tijdelijk kan worden gehuisvest op De Star.

Woordvoerder sport van de VVD, Jeroen Brokke: "VRC is een nieuwe en snel groeiende sportvereniging in onze gemeente met jeugdleden. Zij verdienen een vaste train- en wedstrijdlocatie." VRC kan op dit moment het merendeel van de trainingen in de gemeente doen dankzij honk- en softbal Catch en voetbalvereniging Forum Sport, maar een wedstrijdlocatie ontbreekt nog. Het is wethouder Stemerdink nog niet gelukt een vaste train- en wedstrijdlocatie voor VRC te vinden.

Brokke: "Door de tijdelijke huisvesting op De Star wordt tijd gecreëerd die kan worden gebruikt in de zoektocht naar een duurzame oplossing voor de huisvesting van de rugby. Er moet een plek in onze gemeente te vinden zijn voor een vaste locatie"

Het voorstel van wethouder Stemerdink om de rugbyclub in te huizen bij cricketvereniging VCC stuitte op bezwaren. Dit zou namelijk ten koste kunnen gaan van internationale cricketwedstrijden door schade aan het veld. VCC is er in ieder geval op tegen.

Tijdelijke plaatsing in afwachting van mogelijke woningbouw aan De Star, vindt de VVD een mooie tussenoplossing. Dit onderwerp staat opnieuw op de agenda voor de vergadering van de commissie Maatschappelijke Activiteiten op 23 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant