Veel kinderen liepen op St. Maarten weer mee in de lampionnenoptocht naar de St. Martinuskerk (foto: Michel Groen).
Veel kinderen liepen op St. Maarten weer mee in de lampionnenoptocht naar de St. Martinuskerk (foto: Michel Groen).

Drukke lampionnenoptocht op St. Maarten

Actueel 383 keer gelezen

Voorburg - Op de naamdag van St. Maarten, 11 november, vond voor de 67e keer de jaarlijkse traditionele Sint Maarten lampionnenoptocht plaats vanaf het Oosteinde door de wijk naar de Sint Martinuskerk. Zoals altijd was het weer een drukte van belang en bij menige deur werd aangebeld voor een paar snoepjes.

Vergezeld door twee muziekkorpsen en begeleid door politie en mensen van het Rode Kruis vond de wandeling naar de kerk plaats in een gezellige sfeer. Bij de Sint Martinuskerk aan het Oosteinde verscheen Sint Maarten als Romeins ridder op het bordes boven in de toren en werden er Sint Maarten liedjes gezongen. Naar beneden gekomen werd Sint Maarten op het voorplein welkom geheten door de burgemeester en werden aan de kinderen appeltjes uitgedeeld. Ook kregen de kinderen met de mooiste lampionnen prijsjes uitgereikt.

Sint Maarten is al heel lang een bekende in Voorburg. In 960 na Chr. was er al een kapelletje in de oude dorpskern, later werd deze vervangen door een kerk die de naam Martinikerk kreeg. In 1530 ging deze kerk over in Hervormde handen en kreeg de naam Oude Kerk of Martini kerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant