De bewoners van Leidschendam-Zuid droegen vele creatieve ideeën aan voor infrastructurele vraagstukken in hun wijk (foto pr CDA).
De bewoners van Leidschendam-Zuid droegen vele creatieve ideeën aan voor infrastructurele vraagstukken in hun wijk (foto pr CDA).

Leidschendam-Zuid is files en opstoppingen beu

Actueel 1.381 keer gelezen

Leidschendam - De CDA-fractie Leidschendam-Voorburg heeft op 10 november een luistersessie voor bewoners in Leidschendam-Zuid gehouden.

Bewoners vroegen aandacht voor de ontsluiting van de wijk met het openbaar vervoer, de ontwikkeling van het gebied rondom de sluis en de verkeersdruk en de verkeersontsluiting. De verkeersdruk is nu al enorm en met de komst van 'The Mall of the Netherlands' zien de bewoners deze alleen maar toenemen. De bewoners pleiten daarom, onder andere, voor een derde oeververbinding en een goede verkeerscirculatie in de wijk.

Het CDA is van mening dat de ideeën van de bewoners zeker meegewogen dienen te worden in de plannen van het college voor dit gebied en zal hier op aandringen. Kandidaat CDA-raadslid Paul van Reede, die in het gebied woont, vertelde na afloop: "Ik ben niet verbaasd over de steun voor een derde oeververbinding". Daarnaast is een motie vorige week in de gemeenteraad aangenomen waarin wordt gepleit voor een hoogwaardiger verbinding tussen Leidschendam-Zuid en de Oude Trambaan dan de huidige buslijn 47, waardoor meer inwoners er gebruik van kunnen maken.

De CDA-fractie gaat vragen stellen aan het college over diverse problemen en oplossingen met betrekking tot de infrastructuur. Bijvoorbeeld waarom de gemeente geen stoplicht wil plaatsen bij de school op de kruising Venestraat/Oude Bleijk. Deze blijkt levensgevaarlijk, aldus betrokken inwoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant