De windturbine gezien vanaf de rijksweg (foto: Ap de Heus).
De windturbine gezien vanaf de rijksweg (foto: Ap de Heus).

Gemeente wil dat windturbine wordt stilgelegd

Actueel 2.611 keer gelezen

Leidschendam/Leidschenveen - Recent is gebleken dat de windturbine bij de A4 naast de Zeeheldenwijk draait zonder de vereiste vergunning van Rijkswaterstaat. De eigenaar van de windturbine, De Wolff Windenergie Nederland, heeft alsnog een aanvraag hiervoor ingediend.

Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat zij verwachten de vergunning te kunnen verlenen en ziet geen noodzaak om de windturbine stil te laten zetten voordat de vergunning verleend is. De gemeente Leidschendam-Voorburg wil echter dat Rijkswaterstaat de windturbine stil legt zolang de vergunning nog niet verleend is. Hiervoor heeft de gemeente een handhavingsverzoek bij Rijkswaterstaat ingediend. Omwonenden ervaren nog steeds overlast van de windturbine.

De gemeente en de stichting Houdt Vlietrand Groen hebben eerder geprocedeerd tegen de komst van de windturbine tot en met de Raad van State. Begin 2018 legt Rijkswaterstaat de ontwerpvergunning ter inzage. Mede afhankelijk van de reactie van Rijkswaterstaat op het handhavingsverzoek overweegt de gemeente ook daar dan bezwaar tegen te maken.

Vorige week werd al bekend dat de gemeente bezwaar heeft gemaakt tegen verlenging van de luchthavenregeling van de helihaven aan het Prins Clausplein. Dit vanwege de vrees voor toename van geluidsoverlast en strijdigheid met de klimaatdoelstellingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant