Carl Post aan tafel. Hij reist op 6 januari af naar Mexico om de behandeling te laten uitvoeren.
Carl Post aan tafel. Hij reist op 6 januari af naar Mexico om de behandeling te laten uitvoeren.

Carl Post heeft bedrag voor stamceltransplantatie binnen

Actueel 1.248 keer gelezen

Leidschendam - Carl Post, zoon van de eigenaren van het voormalige Kaaswinkeltje op de Damlaan in Leidschendam, heeft het geld binnen om een stamceltransplantatie te kunnen ondergaan in Mexico.

"Ik wil graag iedereen bedanken die aan mijn stichting 'Weg met MS' heeft gedoneerd, want ik kan mededelen dat ik in drie maanden tijd de benodigde €70.000 voor mijn stamceltherapie heb binnengehaald", laat Carl weten.

Carl is 43 jaar en alleenstaand vader van twee kinderen. Enige jaren geleden werd er bij hem Primair Progressieve MS geconstateerd. "Het was heel confronterend toen de specialist mij vertelde dat ik vooral leuke dingen moest gaan doen omdat mijn gezondheid snel achteruit zou gaan", vertelt Carl. "De rolstoel was mijn toekomst! En dat was een kei- en keiharde boodschap. Mijn wereld stortte in."

De enige hoop voor Carl om de ziekte te stoppen is een stamceltransplantatie. Maar zo'n behandeling wordt op MS-patiënten alleen in het buitenland uitgevoerd. Deze transplantatie wordt niet vergoed door de Nederlandse ziektekostenverzekeraars. Daarom begon hij een crowdfundingactie Naast volop aandacht in de media, waaronder in Het Krantje, is er van alles belangeloos voor Carl georganiseerd, zoals een autorally, een benefietavond bij VV Leiden en een spinningmarathon en Vishandel Simonis uit Den Haag. Met als resultaat dat het benodigde bedrag inmiddels binnen is.

"Natuurlijk heb ik een enkele keer ook een terugval. Zoals toen ik vanuit mijn rolstoel de voetbaltrainingen van mijn kinderen volgde. Ik zag vaders meevoetballen en op dat moment realiseerde ik mij dat ik dat nooit meer zal kunnen. Maar ik besefte ook dat ik (vanuit mijn rolstoel) nog lang kan genieten van het voetbalplezier van mijn kinderen als mijn behandeling in Mexico slaagt en ik de ziekte kan stoppen. En daar houd ik mij uit alle macht aan vast."

Het laatste nieuws is dat Carl op 6 januari afreist naar Mexico om de behandeling te laten uitvoeren. Hij komt begin februari weer terug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant