Ewing nam felicitaties van de wethouder in ontvangst in het bijzijn van Marielies Schelhaas van Unesco Nederland (foto: pr).
Ewing nam felicitaties van de wethouder in ontvangst in het bijzijn van Marielies Schelhaas van Unesco Nederland (foto: pr).

Peacebuilding Award voor Leidschendammer

Actueel 391 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Floor Kist van de gemeente Leidschendam-Voorburg ontmoette donderdag 23 november Ewing Amadi Salumu. Ewing is winnaar van de Nederlandse Unesco Commissie Peacebuilding Award 2017. Ewing is een trotse inwoner van Leidschendam en is naast zijn werk en studie aan De Haagse Hogeschool ook als vrijwilliger actief in Leidschendam.

De Nederlandse Unesco Commissie Peacebuilding Award is een eenmalige prijs in het kader van de jaarlijkse ECHO Awards. De ECHO Award is een landelijke stimuleringsprijs voor excellent multicultureel talent in het hoger onderwijs. De jury licht toe: "Ewing heeft een helder doel voor ogen als het gaat om internationale spanningen in Afrika en specifiek zijn land van herkomst, Congo. Met zijn strategie levert hij een unieke bijdrage aan het ontzenuwen van internationale spanningen. In het verlengde daarvan draagt hij concreet bij aan 'peacebuilding' tussen groepen uit Afrika die in Nederland en de regio Leidschendam-Voorburg wonen."

De jury was enorm onder de indruk van het werk dat Ewing verricht om mensen in Nederland van verschillende stammen uit Afrika bij elkaar te brengen en in gesprek te laten gaan over datgene wat hen verbindt."

Wethouder Floor Kist: "Ik feliciteer Ewing van harte met deze prijs. Ik vind in hem te prijzen dat hij zoekt naar gemeenschappelijkheid in een wereld van conflicten. Ik ben ontzettend blij dat mensen als hij actief zijn in onze gemeente."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant