Men kan DE-koffiepunten weer inleveren zodat de Voedselbank haar clienten kan voorzien van koffie (archieffoto pr).
Men kan DE-koffiepunten weer inleveren zodat de Voedselbank haar clienten kan voorzien van koffie (archieffoto pr).

Lions houden weer koffiepuntenactie

Actueel 377 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ook dit jaar zullen de Lions Clubs in Nederland in samenwerking met de Voedselbanken weer koffiepunten inzamelen. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 110.000 pakken koffie op.

De decembermaand, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sferen gunnen we onszelf en elkaar iets extra's: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere en intieme momenten. In de pakketten van de voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken. Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je voor €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur.

Dit jaar doen ook de Voedselbanken zelf zeer actief mee bij het inzamelen van de waardepunten. Want, ondanks het feit dat de economie op volle toeren draait leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens. Helaas ook in Leidschendam-Voorburg. Daarom hebben in onze gemeente Lionsclub Voorburg, Lionsclub Voorburg Prinses Marianne en Stichting Buren de handen ineengeslagen.

Gedurende de gehele maand December zal deze grootse inzamelactie plaats vinden. Wat zes jaar geleden in Voorburg als een lokale, spontane actie begon is uitgegroeid tot een enorme landelijke inzamelingsactie. Koffiebrander Douwe Egberts steunt de actie weer en zal het eindresultaat met 15% verhogen. Ook dit jaar wordt er tevens oud en vreemd geld ingezameld. Dit geld zal door Lionsclub worden omgewisseld voor euro's. Voor iedere €10 kan in de derde wereld een blinde staar-patiënt worden geopereerd, waarna hij weer normaal kan zien.

Inzamelpunten
Er zijn inmiddels meer dan 1.000 inzamelpunten door het gehele land. Voor onze regio kunnen de bonnen en het oude / vreemd geld worden ingeleverd in Leidschendam bij Primera (Liguster 45 en Damlaan 22) en in Voorburg bij Drogisterij COCO (Rembrandtlaan 61), Kolbe, Adviseurs op Ooghoogte (Koningin Julianaplein 16), Primera (Laan van Nieuw Oost Einde 294) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3).

Alhoewel deze kerstactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de pakken koffie ten goede aan de lokale voedselbanken. De verwachting is dat het publiek weer ruimhartig de DE-waardepunten en vreemd geld doneert, zodat de klanten van de voedselbanken ook komend jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie en vele blinde staar-patiënten na behandeling weer normaal kunnen zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant