Edwin Langeweg spreekt de aanwezigen toe (foto: pr).
Edwin Langeweg spreekt de aanwezigen toe (foto: pr).

Eerste bijdrage voor SamenLoop voor Hoop

Actueel 469 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Bij Tennisvereniging Leeuwenbergh vond donderdagavond 30 november de officiële aftrap plaats van de 3e SamenLoop voor Hoop Haaglanden. Dit 24-uurs wandelevenement van KWF Kankerbestrijding wordt gehouden op 26 en 27 mei 2018 in Park Vreugd en Rust in Voorburg. De eerste geldelijke bijdrage is al binnen.

Ruim 50 belangstellenden waren aanwezig. Onder hen deelnemers en vrijwilligers van vorige edities, maar ook nieuwe gezichten. Bij de inloop werd een fotopresentatie getoond van voorgaande jaren. Tijdens de avond benadrukte Edwin Langeweg, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop Haaglanden 2018, het gevoel van saamhorigheid dat dit evenement wil uitstralen en ook al in de zaal voelbaar was. Er was een aantal sprekers uitgenodigd.

Wethouder Bianca Bremer: "De gemeente Leidschendam-Voorburg geeft zijn volledige steun aan het evenement. We zijn er blij mee en trots op dat dit in de gemeente plaats gaat vinden. Het is belangrijk voor de burgers en het bedrijfsleven: saamhorigheid en samenwerking. We doen ook mee met een eigen team."

Namens het KWF was vrijwilliger Hans Ardon aanwezig. Hij vertelde over zijn motivatie om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Brigitte Buddingh legde uit wat het Inloophuis Haaglanden doet voor iedereen die door kanker wordt geraakt. Inloophuis Haaglanden zal tijdens de SamenLoop een bijzondere middag voor de eregasten ((ex-)kankerpatiënten) organiseren. Tien procent van de opbrengst van de SamenLoop gaat naar het Inloophuis Haaglanden.

Verschillende teams hebben zich inmiddels opgegeven en proberen teamleden te werven en acties te starten om geld op te halen. Want de SamenLoop is behalve een evenement om gezamenlijk stil te staan bij de strijd tegen kanker, ook een middel om geld voor het KWF in te zamelen. Hoe meer mensen betrokken worden bij de SamenLoop en hoe groter de kans op een hoge opbrengst.

Er was nog een verrassing voor de organisatie. Het Van Ravensteynfonds deed de eerste donatie van maar liefst 750 euro. Dit werd onder luid applaus in ontvangst genomen. Mede hierdoor was het een zeer geslaagde kick-off voor de SamenLoop voor Hoop Haaglanden 2018.

Tijdens de SamenLoop is er een afwisselend programma met diverse optredens. Op het terrein verrijst een braderie met kramen van de teams. Zij verkopen daar allerlei producten om geld op te halen om de opbrengst te vergroten.

Kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/haaglanden, of mail naar info@samenloopvoorhoop-haaglanden.nl voor meer informatie en meld je aan als teamcaptain, eregast, vrijwilliger, teamlid of sponsor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant