Afbeelding

Jaap de Baat geniet van de kerstdrukte bij GroenRijk De Wilskracht

Actueel 793 keer gelezen

Die morgen is hij 'pas' om kwart over vijf begonnen en de dag ervoor was het zelfs al kwart over zes voordat Jaap zijn positie innam in het kantoor van zijn tuincentrum GroenRijk De Wilskracht aan de Donau op het grensvlak van het Forepark en de woonwijk Leidschenveen.

Jaap is altijd een bezige bij maar in de drukke kersttijd is het soms 'alle hens aan dek'. Hij geeft in elk geval het goede voorbeeld aan zijn vele tientallen medewerkers van wie ook het nodige extra wordt verwacht in de weken voor Kerstmis. Er zijn dan extra koopavonden. Het  is drukker dan anders en dus moet er ontzettend veel werk worden verzet.

Er zijn volgende week zelfs drie extra koopavonden voor de medewerkers en vrijwilligers van een grote regionale zorginstelling die samen met GroenRijk De Wilskracht een speciale actie hebben opgezet waarbij rond de 6.000 mensen een kortingspas krijgen waarmee ze voor een bepaald bedrag 'kerstboodschappen' kunnen doen bij GroenRijk.

"Dat is best spannend allemaal. Hoe veel mensen komen er daadwerkelijk hierheen tijdens die extra koopavonden en als ze allemaal meteen een kerstboom meenemen, hebben we toch even een probleem", zegt Jaap met zijn welkbekende grijns. Hij zit niet zo snel in de war en als er onverwachte ontwikkelingen zijn, is hij handelsman genoeg om er bijtijds een extra bestelling tegenaan te gooien.

Natuurlijk wil hij met zijn mensen de talloze vaste klanten op dezelfde manier bedienen als ze dat gewend zijn. En dus is een flink deel van het 5.500 vierkante meter grote tuincentrum ingericht met een prachtige kerstshow die alles te bieden heeft wat er op 'kerstgebied' allemaal mogelijk en voorhanden is.

Jaap vertelt nog dat de natuurkerstbomen dit jaar van heel hoge kwaliteit zijn. Het is vooral Nordman wat de klok slaat. "De gewone kerstbomen van vroeger worden bijna niet meer verkocht. Ook de kerstboom met kluit raakt uit."

Een trend waar GroenRijk De Wilskracht ook het nodige werk aan heeft, dat betreft het aankleden in kerstsfeer van kantoren, showrooms van autobedrijven en keukenverkopers en andere bedrijfsgebouwen. Kortom: volop werk aan de winkel voor de mensen van GroenRijk De Wilskracht die net als Jaap genieten van een gezellig drukke decembermaand. De prachtige kerstshow is zeker een bezoekje waard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant