De beeldengroep De Damwachters en het Sluiswachtershuis werden als eerste in sfeerlicht gezet (foto: George Patho).
De beeldengroep De Damwachters en het Sluiswachtershuis werden als eerste in sfeerlicht gezet (foto: George Patho).

Eerste sfeerverlichting in sluisgebied aangezet

Actueel 535 keer gelezen

Leidschendam - Als een soort voorgerecht van het programmaonderdeel Walking Dinner van het Kerstevent 'X-Mas for Everyone' van het winkelgebied Leidschendam-Centrum werden zaterdag 9 december de eerste spots aan gedaan van het project Licht op de Sluis. Initiatiefnemers Teun Glasbergen en Wim Schoevers drukten op de knop en zetten daarmee de beeldengroep De Damwachters en het Sluiswachtershuis in sfeerlicht.

Na maanden van voorbereiding en installatiewerkzaamheden kon samen met vele belangstellenden een bescheiden resultaat bekeken worden. Het was dan ook niet meer dan een voorproefje (preview), want ondertussen wordt doorgewerkt aan de installatie van LED-spots en LED-lichtprojectoren voor het Sluiswachtershuis, de Dorpskerk en enkele gevels van panden aan weerszijden van de Sluis.

Deze eerste fase zal gebruikt worden voor het testen van het systeem en het eventueel nog verbeteren, aanpassen dan wel verfijnder afregelen. In de eerste maanden van 2018 volgen dan de Petrus & Pauluskerk, het Prof. Dolkgemaal en Houtzaagmolen De Salamander, de Sluisbruggen plus nog enkele historische gevels. "Het winkelen rond de Vliet zal dankzij dit licht nog sfeervoller worden", aldus Wim Schoevers.

Kijk voor alle informatie over idee, opzet en uitwerking van het project Licht op de Sluis en de sponsoren op de site www.lichtopdesluis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant