Leo Dijkhuizen (Forum Sport; midden) kiest positie; na 4 februari (Vitesse Delft uit) zijn 2e x in Forum Sport 1. Hij revalideerde van blessureleed (foto: AW).
Leo Dijkhuizen (Forum Sport; midden) kiest positie; na 4 februari (Vitesse Delft uit) zijn 2e x in Forum Sport 1. Hij revalideerde van blessureleed (foto: AW).

Compleet zondagprogramma afgelast wegens hevige sneeuwval

Actueel 665 keer gelezen

Te Werve-Forum Sport 0-1 (0-0)

Sportsignaal Radio, via Midvliet FM en Den Haag FM in de regio te beluisteren, verslaggever en Leidschendammer Hans Slootmaker deed zijn gebruikelijke achteraf-praatje met trainer Bas Steffens niet zelf. Kandidaat-Sporticoon Leidschendam-Voorburg 2017 en afgezwaaid speler van Forum Sport Matthijs en zijn broer 'DJ Billy The Kit' Joost Seilberger waren studiogasten van het radioprogramma. De voormalig aanvoerder onderhield zich live met zijn voormalig trainer, die een mindere wedstrijd van zijn ploeg zag. "Wij waren slecht, maar zij waren nog slechter. Jij weet als geen ander dat er dit seizoen 7 basisspelers zijn vertrokken. Nu miste ik ook nog Jordy de Bruin, Nychel l'Ami, Mostava Frederik en Ian Baggerman. Ik moest improviseren. Vijf jongens die de afgelopen 2 jaar nog in de Jongens Onder 19 jaar (JO19) speelden stonden in de basis of vielen in. Er stond uiteindelijk een heel jong team. En we hebben al een jonge ploeg. Als de ervaring die we hebben niet beschikbaar is wordt het moeilijker. Vorige week sleepten we een gelijkspel tegen een kampioenskandidaat uit het vuur. Nu speelden we tegen een ploeg met veel individualisten. Dat is hun kwaliteit, maar ook iets wat die ploeg kwetsbaar maakt. We kunnen beter voetballen, maar dit is een groot compliment voor mijn elftal. Deze week is het afwachten wie er aansluiten. Daar kan ik later deze week pas na overleg met de medische staf iets over zeggen."

Voor de winterstop is een plek in de top drie van 1A nog mogelijk. Steffens: "We zitten goed in ons vel en er is veel vertrouwen. De sfeer is uitstekend en iedereen heeft echt heel veel voor elkaar over. Het is een hecht collectief, dat moeilijk te verslaan is en laat zien dat het van iedereen kan winnen in deze competitie. Zolang iedereen maar taakbewust blijft werken, denken en spelen."

Jurriaan Jouvenaar; Matthijs de Jong, Gino Lauwers, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Hugo v. Diepenbeek, Joshua Steenvoorden, Edoardo Saurwalt (81. Djai l'Ami); Brian de Jong (52. Leo Dijkhuizen), Marc du Chatenier, Chadion Melfor. Matchwinner: Du Chatenier (strafschop).

Alphia-SEV 1-2 (1-0)

Centrale middenvelder Tim de Jong bleek tijdens de warming up niet fit genoeg om te spelen. Een aderlating, die goed werd opgevangen. Trainer Denis Luhulima: "Aanvoerder Wessel van Huizen schoof van achteruit door naar Tims plaats. Björn van Haarlem en Milan van der Veer vormden het centrale verdedigingsduo. Twee oudere getrouwen. Björn is snel hersteld van een kaakbreuk en lichte hersenschudding. Vorige week viel hij al in. Nu moest hij op het laatste moment beginnen. Hij kende geen angst op de trainingen dus ook niet op zaterdag. Milan is een ander verhaal. Hij is van origine aanvaller, maar voldoet al een paar wedstrijden achterin. Een beetje hetzelfde verhaal als de dit seizoen gestopte Jan Henk Willemse, die vorig seizoen veel op die plek speelde. Voetballen kunnen ze beide. Alleen de positie is wennen, maar daar maakt Milan op de training flinke stappen in."

Alphia draait bovenin mee in 4A en nam de leiding. Paul Jansen kopte uit een corner de 1-1 binnen. Uit een door de hoofdtrainers Valentijn Ebbers en Michiel van der Zwan van de JO15 opgezette aanval werd de 1-2 gescoord. Luhulima: "Alphia scoorde het meest in 4A; wij kregen het minste aantal doelpunten tegen. Voor rust veel balbezit, maar te weinig rendement. Na rust waren we scherper en toonden we óók zonder balbezit meer initiatief. We zijn eigenlijk niet meer in gevaar geweest. Een terechte overwinning tegen de nummer 3 in onze poule. Met Oegstgeest lopen we nu weg van de subtop." De balans tussen jongere en oudere spelers is op dit moment in orde. Luhulima: "Dat is een constant proces. Iedereen heeft bovenal plezier, traint hard en het onderling acceptatievermogen is groot. TEAM-spirit in combinatie met goed voetbal is wat SEV wil en óók zeer regelmatig toont. Ik zie dat ook als belangrijkste middel om kort in de 4e klasse te blijven."

Björn Henrichs; Maarten de Vries, Björn v. Haarlem, Milan van der Veer (75. Marco v. Gils), Roland Groeneweg; Paul Janssen, Michiel v.d. Zwan; Wessel v. Huizen; Robin Schoew, Jasper Koning (53. Joshua Reid), Valentijn Ebbers. Doelpunten: Janssen & van Huizen.

Berkel 2-RKAVV (vrouwen) 2-1 (1-0)

Zonder Nina v.d. Hoeven, Francis Koning, Linda Kemperman (allen geblesseerd), Danitsja Verwoerdt en Vreni v. Herk (beiden vakantie) speelde RKAVV een verdienstelijke wedstrijd. Trainer Bert van der Kaa: "Angela de Koning scoorde. Dat doet ze altijd uit een slaapdienst van haar werk, zei ze. Berkel kreeg 4 echte kansen en scoort 1 keer; de 2e was toeval. Jessie had 2-2 moeten scoren, maar dat weet ze zelf ook wel. Ze lobde net naast in plaats van in het doel. Voor een incomplete ploeg deden we het niet slecht."
Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Nikita v.d. Wijngaard, Jessie v. Leeuwen, Marleen Vogels (60. Carinka Luteijn); Claudia v.d. Hulst, Melanie Zalm; Sylvia v. Leeuwen; Romy v.d. Helm, Mandy Martens (55. Angela de Koning), Michelle Hersmis (75. Wendy …).

SEV WF krijgt regie

Vorige week speelde SEV Walking Football (WF; 60+ wandelvoetbal) onder erbarmelijke omstandigheden (hagel, regen, harde wind & gevoelstemperatuur 0 graden) de voorwedstrijd van Telstar-FC Emmen in de Jupiler League (1e divisie). De OldStars wonnen met 2-14. Mede-initiatiefnemer SEV WF Jacques Remmerswaal speelde mee. "Het was een geslaagde happening met goed voetbal van onze kant. In de VIP-ruimte werden we na de wedstrijd getrakteerd op een warme maaltijd en warme chocolademelk met zicht op Telstar-Emmen."
Het Nationaal Ouderenfonds (NOF) rolt WF per regio uit. SEV is gevraagd het voorzitterschap van de regio Haaglanden/Midden Holland op zich te nemen. Landelijk coördinator bij het NOF Johan Annema heeft Remmerswaal gevraagd dit te doen.

"De al bestaande werkgroep, met daarin ADO Den Haag, Katwijk en Olympia (Gouda), pak dit op. Er is door ons een brochure gemaakt, die onder de voetbalclubs is verspreid. Geïnteresseerde clubs worden door ons bezocht of zij bezoeken SEV op donderdagmiddagtraining. Met hulp van SEV en steun vanuit de gemeente Leidschendam-Voorburg zet bijvoorbeeld Forum Sport momenteel óók WF op. SEV WF-lid Gijs van Wijk is in gesprek met Voorschoten'97. WF slaat aan, maar de kennis ontbreekt. Clubs hebben een steuntje in de rug nodig; 2018 is ons actiejaar! Als werkgroep willen we bij minimaal 'een elftal aan clubs' een afdeling WF opzetten. We trekken er hard aan en we zijn pas tevreden als dat ons eind 2018 gelukt is. Vroeger kon je 40 jaar voetballen; van 10 tot pakweg 50 jaar. Nu is dat bijna het dubbele; van 3 tot 73 jaar."

Zaterdag zou SEV WF tegen Scheveningen WF de voorwedstrijd van 3e divisieduel Scheveningen-Jong FC Twente, maar helaas werd deze afspraak begin deze week afgebeld. SEV WF traint elke donderdagmiddag vanaf 15:00 uur op Sportpark Kastelenring. Voor een proeftraining kan men zich bij Remmerswaal (celandajacques@hotmail.com) melden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant