V.l.n.r. Burgemeester Tigelaar, Cor Willems, Fee Pfeiffer en Ben Cramer.
V.l.n.r. Burgemeester Tigelaar, Cor Willems, Fee Pfeiffer en Ben Cramer.

Ben Cramer reikt eerste boek Voorburger uit

Actueel 1.027 keer gelezen

Voorburg - Onder grote belangstelling is zaterdag 9 december bij Dekker's Hoeve in Voorburg het eerste exemplaar van de debuutroman van Voorburger Cor Willems door Ben Cramer aan de kleindochter van Helga Ruebsamen uitgereikt.

Via de columns die Cor Willems voor de Haagse Imkervereniging schreef kwam hij in contact met schrijfster Helga Ruebsamen. Hij was toen al met zijn autobiografisch getinte verhaal bezig. Helga las het en besloot hem onder haar literaire hoede te nemen. Na haar dood nam zijn echtgenote haar plaats in.

Ben Cramer kent Cor Willems sinds de band van Willems in 1965 zijn vaste begeleidingsorkest werd. Later was Cor Willems als producer/arrangeur verantwoordelijk voor enkele van zijn lp's en singles. Fee Pfeiffer, de kleindochter van Helga Ruebsamen kreeg het eerste exemplaar van 'De Zeven Wetten' door Ben Cramer overhandigd.                

De Zeven Wetten De 10 Geboden golden uitsluitend voor Israëlieten, de 7 Noachidische wetten voor de hele mensheid. Jan Bak trekt zich van geen enkele wet iets aan. De Roomse Toon Sleutel wel, totdat hij door de vrouw van Jan Bak wordt verleid. Wat hij aanvankelijk als een slippertje beschouwde wordt een chronische verslaving. Hij kan niet meer zonder haar. Als politieagent Henk de Wei, de vriend van Jan Bak, het ontdekt wordt Toon Sleutel naar de werkplaats van de fietsenmaker gelokt en gemarteld. De chantabele Toon krijgt opdracht fietsen te gaan stelen. Jan Bak knapt de rijwielen op en verkoopt ze vervolgens met veel winst. In de neerwaartse spiraal die volgt moet de ene wet na de andere eraan geloven. Zijn oorlogservaringen en de vroege dood van zijn kind tijdens de Hongerwinter komen met de regelmaat van een klok in zijn nachtmerries voorbij. Hij wordt geteisterd door afschuwelijke aanvallen van duizeligheid en verandert van een opgewekte arbeider in een in zichzelf gekeerd wrak. Leuk is dat het verhaal zich afspeelt in Voorburg.

Zaterdag 16 december van 12.00 uur tot 14.00 uur signeert Cor Willems zijn debuutroman bij boekhandel Bruna op het Koningin Julianaplein in Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant