Afbeelding

Voorburgse Rugbyclub mag naar De Star

Actueel 938 keer gelezen

Leidschendam - Op initiatief van de VVD krijgt de Voorburgse Rugbyclub (VRC) een tijdelijke locatie op De Star. "De rugbyclub kan aan de slag, gefeliciteerd", zijn de woorden van burgemeester Klaas Tiggelaar nadat de motie, die ondersteund wordt door VVD, PvdA, D66 en CDA wordt aangenomen tijdens de raadsvergadering van 12 december. 

Door: Inge Koot

VRC is opgericht in 2015 wegens de groeiende belangstelling voor jeugdrugby. De vereniging richt zich alleen op de jeugd tot 18 jaar. Sinds de oprichting is de vereniging op zoek naar een locatie, bij voorkeur in de gemeente Leidschendam-Voorburg omdat hun leden en trainers voor het grootste deel inwoners zijn van deze gemeente. Wethouder Nadine Stemerdink had graag gezien dat VRC zou inhuizen op het cricketveld bij de Voorburgse Cricketclub (VCC) op sportpark Westvliet. Dit zou ook een tijdelijke locatie zijn. Om deze inhuizing te realiseren zou 60.000,- benodigd zijn. De huidige gebruikers van sportpark Westvliet, atletiekvereniging Sparta en cricketvereniging VCC, hadden meerdere bezwaren tegen deze inhuizing. Hierop lanceerde de VVD het plan voor tijdelijke huisvesting op De Star. 

"Deze locatie is bedoeld voor sociale woningbouw dus het zal ook een tijdelijke oplossing zijn," zegt wethouder Nadine Stemerdink, die niet blij is met het initiatief van de VVD. GBLV, CU-SGP en GroenLinks vinden het geldverspilling. "Ik vind het uitermate onverstandig", aldus Jeroen van Rossum (GroenLinks). "Wij maken ons regelmatig zorgen om de financiële positie van de gemeente en slaan dan nu 140.000 euro stuk voor een tijdelijke voorziening. Wij kunnen ons beter richten op het zoeken naar een permanente oplossing voor VRC." 

Stemerdink geeft aan dat zij zal blijven zoeken naar een permanente locatie maar dat zij niet kan garanderen dat dit haar gaat lukken.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant